4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Cei doi Stănescu, directorul şi consilierul, vor câte o lucrare mică de la Ţâroiu

Iustinian Stănescu cere asfaltarea unei porţiuni mici la Policlinică, iar Grigore Stănescu, toată curtea Spitalului, care n-ar fi mare

Este cunoscut faptul că în Câmpulung străzile arată jalnic şi asta, pentru că de turnat covoare asfaltice se întâmplă mai rar, iar de plombat, se întâmplă atunci când ADP-ul are dispoziţia necesară. Pentru anul acesta, serviciul subordonat Consiliului Local are în plan acoperirea cu bitum a nu mai puţin de 22 de străzi. Un proiect îndrăzneţ, am putea spune, dar, după cum ne-a relatat Liviu Popescu, acestea sunt trecute în planul de asfaltare, dar nu trebuie neapărat să se şi execute. Între timp, mai apare vreo urgenţă, în sensul că vreun consilier vine cu o idee sau i-a spus cineva că trebuie „rezolvată” şi strada „X” şi astfel se renunţă la o arteră de pe lista iniţială în detrimentul celei propuse de ales. 
 

Se renunţă la străzi din cartiere pentru parcările instituţiilor

Pentru 2015, ADP are în program turnarea de covoare asfaltice pe 22 de străzi care să acopere toate zonele din municipiu. Au fost făcute studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice şi mai trebuie doar ca utilajele Primăriei să vină şi să facă treaba. Iniţial, localnicii se bucură ştiind că străduţa lor va fi acoperită, în sfârşit, cu bitum, numai că aleşii mai găsesc câte o parcare de instituţie care trebuie neapărat să fie reabilitată. Astfel, se renunţă la o stradă care nu este foarte circulată, în favoarea parcărilor. În cadrul unei întâlniri a Consiliului Local din această primăvară, acest subiect a fost extrem de discutat. Aleşii locali au fost interesaţi să afle după ce criterii au fost alese străzile propuse spre asfaltare şi cum de le-au dat la numărătoare proiectanţilor acele suprafeţe. Fiecare consilier este interesat de cartierul în care locuieşte, şi asta pentru că localnicii o cer. Cristi Creţu a vrut să ştie ce se va întâmpla cu strada dintre blocurile B9 şi B7 din cartierul Vişoi şi a aflat de la vicele Ţâroiu că se va face fără studiu de fezabilitate. Tot acesta a explicat colegilor că se va asfalta în funcţie de condiţiile întâlnite în teritoriu, dând ca exemplu strada Gheorghe Mitu, acolo unde se va turna asfalt pe porţiunea care a fost executată reţeaua de canalizare. „Anul acesta, mai avem prin ADP încă două străzi, mai avem de făcut studii pe Băloaica, Valea Tiţii şi vrem să facem o extindere inclusiv Valea Ursului. Probabil, dacă vom avea bani la rectificare de buget, vom mai băga din ele.”, a explicat vicele Liviu Ţâroiu. 
O propunere a venit din partea lui Iustinian Stănescu şi anume să se toarne şi câteva roabe în faţa Policlinicii. A primit un răspuns sec din partea vicelui: „Nu mai avem roabe”. A fost completat de George Bălan: „Se poate căra cu targa.” Anca Dumitrescu a cerut asfaltarea parcării de la Spitalul TBC. Aceste lucrări sunt introduse în programul de asfaltări al ADP-ului, iar vicele Ţâroiu a explicat că nu este corect. „Lucrările de investiţii, cum avem, noi la Spitalul de Pneumologie, ar trebui să le prindem în cadrul lucrărilor de investiţii pe instituţii, şcoli, spitale, ş.a.m.d. Noi le-am făcut cu ADP-ul şi le zicem “reparaţii drumuri şi străzi”, ceea ce nu este corect.”, a relatat vicele Ţâroiu. 
Astfel, ca să se rezolve o parcare de instituţie, precum cea de la Policlinică, se renunţă la asfaltarea unei străduţe trecută în programul ADP-ului. „Consilierii vor în zonele arondate, pentru că, probabil, cetăţenii le-au cerut. Acesta este rolul lor şi este normal să facă solicitări. Împreună cu domnul Bogdan David le-am inventariat şi urmează să stabilim priorităţile. Unde am constatat că traficul este redus şi nu sunt urgente asfaltări, vom face doar reparaţii. Putem să stabilim, în a doua jumătate a anului, că o stradă de pe listă nu este atât de importantă şi să asfaltăm alta care este mult mai circulată.”, ne-a explicat directorul ADP, Liviu Popescu.
Iustinian Stănescu, cel care i-a propus vicelui să ducă câteva roabe de bitum şi în curtea Policlinicii, a ţinut să precizeze că lucrarea este una mică, iar discuţia a fost purtată într-un mod destul de comic. „Nu e mică, vi se pare mică, dar nu e mică. Intrarea la Salvare şi parcarea din spate pe care o vor dânşii, şi asfaltare în faţă, nu e mică. Aia e mică, doamna Dumitrescu doreşte… tot aşa zice mică, Gore vrea şi el toată suprafaţa.” A replicat Ţâroiu, fiind întrerupt de Bălan: „Tot mică!” 
 

Parcările TBC-ului şi Ambulanţei ţin de Consiliul Judeţean şi nu se pot asfalta de către ADP

Cerinţele consilierilor sunt luate în calcul de conducerea ADP-ului şi sunt executate în măsura în care este posibil. Ceea ce este incredibil este faptul că aceştia nu au ştiut că spaţiile de la Ambulanţă şi Spitalul TBC sunt, de fapt, ale Consiliului Judeţean şi aici nu se poate interveni. Dacă la Policlinică au fost puse câteva plombe, nu cu roaba, ci cu remorca tractorului, la Ambulanţă şi Spitalul TBC, problema este mai complicată. „A venit solicitarea domnilor consilieri, să asfaltăm parcarea Ambulatoriului şi cea a Ambulanţei. Aici este o problemă că terenul respectiv aparţine de Consiliul Judeţean. Acelaşi lucru este şi la Spitalul TBC, nu este domeniul public al municipiului, este în administrarea Consiliului Judeţean. Aici nu putem face reparaţii. Ceea ce ţine de Consiliul judeţean nu o să executăm lucrări. Nu avem cum să intervenim.”, ne-a declarat Liviu Popescu. Prin urmare, în cadrul programului de reabilitare a străzilor de anul acesta, a fost plombată parcarea de la Policlinică, cu toate că nu apărea pe lista străzilor propuse pentru anul acesta. 
Odată cu aprobarea programului de lucrări în Consiliul Local ADP-ul are enumerate 22 de străzi care ar trebui asfaltate anul acesta. Majoritatea sunt tronsoane care sunt deja asfaltate. Se va mai turna un covor asfaltic peste cel existent, cu reparaţii anterioare. Cu toate că studiile de fezabilitate sunt făcute pentru întregul spaţiu de acces, ADP-ul a primit dezlegare să asfalteze doar acolo unde frecvenţa caselor este mai mare, iar ca exemplu putem lua strada Pârşeni, unde s-a turnat bitum doar în porţiunea în care sunt gospodării, diferenţa urmând a fi efectuată în a doua etapă a anului. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!