11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

A fost realizată canalizarea pe ultimele străzi din Lereşti

Un obiectiv care face parte din proiectul accesat pe Măsura 3.2.2 al comunei Lereşti, iniţiat în anul 2008, care a fost în derulare anul trecut, a continuat şi în 2015. Este vorba despre proiectul de canalizare. Acesta se realizează pe străzile importante ale localităţii, cum ar fi strada Marineşti din satul Voineşti, pe o lungime de aproximativ 1,5 kilometri, unde este o zonă destul de sensibilă, deoarece acolo sunt îngropate mai multe conducte. De asemenea, tot în satul Voineşti au fost finalizate două extensii de canalizare, pe străzile Trandafir şi Valea lui Pătru, unde sunt incluse şi două staţii de pompare. 
În comuna Lereşti, au fost finalizate toate străzile pe care nu era introdusă reţea de canalizare, cum ar fi strada Locotenent Dumitru Lazea, strada Biserica, strada Vulpoiu, străzile Bădicu şi Marişcu. „Toate aceste străzi au fost rezolvate, acum se lucrează pe ultima stradă, strada Marineşti, şi sperăm ca, în luna iunie, să fie finalizat şi acest proiect. Firma care lucrează la acest proiect se numeşte Instal Gaz, din Piteşti, constructorul care a câştigat licitaţia şi se află în derularea întregului proiect.”, ne-a spus primarul Ion Berevoianu.
Valoarea proiectului a pornit de la aproximativ 1.600.000 lei şi s-a câştigat la suma de aproximativ un milion fără TVA. Singura zonă unde lipseşte canalizarea se află în Voineşti, pe un tronson de drum între Valea Foii şi Răceni, pe o lungime de aproximativ trei kilometri, întrucât zona a fost modernizată, drumurile au fost reabilitate şi nu s-a avut în vedere şi introducerea canalizării. În ceea ce priveşte asfaltările, drumurile comunale sunt asigurate în proporţie de 60%. „Mai avem un proiect de făcut, încă nu am găsit finanţare, dar trebuie să spunem că este realizat studiul de fezabilitat. Acest proiect este pentru continuarea modernizării drumurilor de interes local, pe o lungime de aproximativ 3,5 kilometri, şi va fi obiectiv prioritar pentru perioada următoare.”, ne-a spus primarul Ion Berevoianu. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!