13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Primăria reface chioşcurile dezagreabile dintre cele două parcuri ale Gruiului

După cum a aflat, probabil, toată lumea, peste drum de actualul parc central al Gruiului, care va fi reamenajat după un proiect nou, după modelul celorlalte, va fi realizat un spaţiu de recreere. De fapt, pe terenul pe care se organiza în trecut „Focul lui Sumedru” vor fi derulate două investiţii: un parc, parte a contractului pentru cinci spaţii verzi, pe care îl execută omul de afaceri George Răuţoiu, şi un loc de joacă. Acesta din urmă va fi plătit din fondurile europene alocate prin GAL Câmpulung Muscel, care susţine investiţii pentru cei mici, la Grădişte, în curtea şcolii din cartier, în Grui şi în zona Cazărmilor. Înnoindu-se întreaga zonă, de-o parte şi de alta a străzii Gruiului, graţie celor două proiecte de parcuri, este de înţeles că magazinaşele învechite, care funcţionează în construcţii inestetice, n-au cum să rămână aşa. Va fi refăcută inclusiv această zonă de comerţ, dezagreabilă nu numai prin aspectul dezolant al chioşcurilor, dar şi prin metehnele comercianţilor de a înşira afară marfă, măsuţe şi scaune pentru lungile pauze de cafea şi ţigară, în aşteptarea clienţilor.

  • Proiectul magazinelor există. Lucrarea este estimată să dureze cel mult trei luni    

La dezbaterea de joia trecută, la care au fost invitaţi cetăţenii din Grui, primăriţa Elena Lasconi le-a prezentat acestora ce intenţii are în privinţa lanţului de magherniţe – ne scuzaţi expresia, dar aşa arată -, pe seama cărora nişte concetăţeni îşi asigură traiul. Este o certitudine că vor fi demolate, desfiinţarea lor depinzând de momentul în care George Răuţoiu va finaliza investiţia într-un parc amenajat pe generosul teren eliberat de garaje. Probabil că, spre sfârşitul lucrării, va pune la punct Primăria „vecinătatea” viitorului parc, demarând lucrarea de construire a magazinelor, după un proiect care arată bine. Cine a venit la discuţia programată pe 16 noiembrie 2023, cu primăriţa Elena Lasconi, a remarcat designul modern al construcţiei unitare, care încorporează toate punctele comerciale, care, în prezent, funcţionează în chioşcuri distincte.

În proiectul prezentat cetăţenilor, magazinaşele de cartier sunt incluse într-un complex cu mai multe spaţii, prevăzut cu o trecere către parc. Proiectantul a conceput ceva plăcut ochiului, care elimină şandramalele prezentului. Şefa Executivului a precizat că viitorul spaţiu comercial va fi prevăzut cu toate utilităţile necesare: apă, gaz, energie electrică, toaletă. În prezent, fiecare se descurcă cum poate cu încălzirea şi partea de igienă.

Aşadar, nu este cazul ca patronii de buticuri şi puncte alimentare să intre în panică, auzind din nou despre planurile Primăriei de a reface vizual zona aflată la marginea străzii principale a cartierului, care va trece printre două parcuri nou-nouţe. Elena Lasconi nu-i lasă muritori de foame pe comercianţi, după cum le-a promis, de când i-a anunţat că le demolează gheretele incompatibile cu investiţiile de milioane de lei dintr-o parte şi din cealaltă. Termenul estimat pentru derularea construcţiei este de trei luni, cu condiţia ca firma care va câştiga licitaţia să nu aibă apucăturile constructorului parcurilor, care începe şi încheie când vrea el, nu când prevede contractul. Nu se ştie, deocamdată, dacă amenajarea chioşcurilor va putea fi suportată din bugetul anului 2024. Şi dacă bugetul permite susţinerea lucrării, Primăria nu trece la treabă până când nu vede conturat în teren parcul planificat a se întinde în spatele magazinelor. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!