0.2 C
Campulung Muscel
03/12/2022

Liceul “Dan Barbilian” a obţinut singurul premiu din judeţ la Olimpiada Naţională de Istorie

Liceul “Dan Barbilian” se poate mândri cu singurul premiu obţinut anul acesta în judeţul Argeş la Olimpiada Naţională de Istorie. Eleva Denisa Drăghici, din clasa a XI-a, a reuşit performanţa de a obţine nota 9,40, ceea ce înseamnă ocuparea locului al II-lea pe ţară. Este cel mai bun rezultat obţinut în ultimii 10 ani din judeţul Argeş. Acest premiu arată munca depusă din partea fetei, dar şi cea a profesorului coordonator, directorul Nicolae Zaharia, care a descoperit-o şi a îndrumat-o pe aceasta încă din clasa a X-a să participe la o astfel de olimpiadă cu un grad atât de mare de dificultate. 
Anul trecut, eleva a participat la olimpiadă, calificându-se la faza Naţională a Olimpiadei de Istorie, unde a obţinut locul al XI-lea, rezultat destul de bun, ţinând cont că era pentru prima dată când aceasta participa la o olimpiadă atât de dificilă. La o astfel de olimpiadă se duc cei mai buni elevi din ţară, din fiecare judeţ, iar pentru a ajunge la un astfel de rezultat este nevoie de foarte multă muncă şi perseverenţă din partea elevului. „Pregătirea suplimentară care se face este inerentă, altfel nu poţi să obţii premiul respectiv, ai nevoie de o bibliografie suplimentară, sunt referinţe bibliografice care se dau acestor copii pentru a obţine rezultate excepţionale la Olimpiada Naţională. Denisa este o elevă foarte bună şi la celelalte materii de la clasă, având 10 pe linie. Sunt foarte mândru şi mulţumit de ea, vom vedea şi anul care urmează cum va fi, lucrurile sunt complicate, sunt mai mulţi factori care conduc către succes în acest domeniu, depinde foarte mult de elev, de starea de spirit a elevului şi, nu în ultimul rând, de subiecte.”, ne-a declarat directorul Nicolae Zaharia 
Munca, perseverenţa şi pregătirea suplimentară au ajutat-o pe această elevă să ajungă cât mai sus în clasament. Locul 11 obţinut anul trecut la această Olimpiadă de Istorie a ambiţionat-o pe Denisa Drăghici să îşi dorească mai mult şi să se claseze printre cei mai buni elevi din ţară la această materie. A ales Istoria, deoarece este materia care îi place foarte mult, o pasionează, o face să cunoască lucruri noi şi să muncească cât mai mult. În ceea ce priveşte subiectele, la un astfel de concurs nu se poate spune că sunt uşoare, dar aceasta a reuşit să îşi stăpânească emoţiile, concentrându-se pe ceea ce avea de făcut pentru a obţine premiul dorit. „Îmi doream foarte mult să obţin un astfel de rezultat şi pot să spun că mă aşteptam să iau notă bună, pentru că am muncit foarte mult şi subiectele au fost chiar pe placul meu, dar recunosc că am fost plăcut surprinsă când am văzut că am obţinut un premiu. Având în vedere că această probă are cel mai înalt grad de dificultate, mă aşteptam să fie dificil, dar mă bucur că m-am descurcat. Am avut emoţii mari la început, dar, când am avut subiectele în faţă, am putut să mă concentrez şi am reuşit să obţin acest rezultat. Pregătirea pentru o astfel de olimpiadă nu este deloc uşoară, ai nevoie de foarte multă muncă suplimentară şi perseverenţă, muncesc atât la orele de curs, cât şi acasă, m-am documentat şi în plus, iar pe lângă toate acestea, rezolv şi subiecte suplimentare”, ne-a spus Denisa Drăghici. 
Anul care urmează va fi destul de dificil pentru elevă, deoarece, pe lângă faptul că va avea de susţinut examenul de Bacalaureat şi examenul de admitere la Facultatea de Drept, Relaţii Internaţionale şi, bineînţeles, Facultatea de Istorie din Cluj, aceasta şi-a propus să obţină locul I la Olimpiada Naţională de Istorie.
 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!