31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Luna curăţeniei la Cetăţeni

În comuna Cetăţeni, tradiţia continuă în ceea ce priveşte efectuarea curăţeniei de primăvară, gospodărirea şi înfrumuseţarea localităţii. Din 23 martie, a început programul „Luna curăţeniei şi înfrumuseţării comunei”, tradiţie ce are loc în fiecare an înaintea Sărbătorilor Pascale. Efectuarea curăţeniei generale constă în colectarea şi igienizarea localităţii, repararea şi înfrumuseţarea clădirilor, curţilor şi împrejurimilor, precum şi a spaţiilor verzi, proiect care şi-a făcut efectul, deoarece comuna arată destul de îngrijit. Programul cuprinde o serie de acţiuni menite să ducă la salubrizarea localităţii şi anume, întocmirea adreselor şi înaintarea lor către locuitorii comunei, verificarea efectuării şi menţinerii curăţeniei, confecţionarea şi instalarea plăcuţelor avertizoare în zonele posibil afectate de poluare. Curăţenia a început cu salubrizarea albiei Râului Dâmboviţa şi a tuturor afluenţilor care se colmatează în timp din cauza aluviunilor, dar şi din cauza deşeurilor aruncate necontrolat. „Spaţiile verzi au fost curăţite, îngrijite, rigolele desfundate, podiştile văruite, stâlpii toţi, începând de la intrarea şi până la ieşirea din localitate şi pe străzile laterale au fost văruiţi, am plantat flori prin centrul civic, în faţa Primăriei, am mai plantat arbuşti în anumite zone unde era nevoie, pe platformele de deşeuri s-a făcut curăţenie”, ne-a declarat primarul comunei Cetăţeni, Ion Toader.
Alte proiecte care s-au realizat până la sfârşitul anului trecut în această comună au fost finalizarea alimentării cu apă potabilă şi asfaltarea a doi kilometri, iar, de curând, au fost reparate şi drumurile care s-au mai deteriorat după topirea zăpezii, astfel încât toate arterele locale să fie practicabile.

Mai este nevoie de 4 miliarde pentru reabilitarea sediului Primăriei
    Sediul Primăriei din comuna Cetăţeni este în plin proces de reabilitare încă de anul trecut, modernizare ce a avut loc din bani proprii. Primarul comunei, Ion Toader, speră ca, până în toamna acestui an, să primească banii necesari pentru finalizarea acestui proiect, iar ca acest lucru să fie posibil a depus documentaţia necesară pentru alocarea unor fonduri de la Guvern, pe Ordonanţa 28, pentru a primi banii de care mai are nevoie ca să ducă la bun sfârşit reabilitarea sediului. „Nu ne mai trebuie decât 4 miliarde lei vechi, ţinând seama că, până acum, la toată investiţia nu ne-au ajutat nici Guvernul şi nici Consiliul Judeţean, pentru că s-au schimbat regulile. Totul a fost construit numai cu fonduri proprii, poate, de data aceasta, intrăm în lista priorităţilor şi ne finanţează Guvernul cu suma care mai este necesară”, ne-a spus primarul comunei, Ion Toader.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!