-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

Câmpulungenilor li s-a permis să vadă “lampa lui Călin” de 180 de milioane şi să atingă o bancă de 20 de milioane ADP-ul munceşte în Grădina Publică în locul ruşinii de firme din Alba Iulia

După doi ani în care şi-a bătut joc de câmpulungeni şi de proiectul „Kretzulescu”, firma Grup Corint a ieşit pe uşa din dos. Vineri, muncitorii au început să încarce în TIR-uri materialele pe care le aveau în şantierul de pe patinoar. Firma „ţepară” a lucrat în cea mai mare scârbă, în bătaie de joc şi a ajuns la „performanţa” de a finaliza doar 25% din proiect. Aleşii locali au luat decizia de a nu mai continua proiectul cu societatea de la Alba Iulia, iar viceprimarul-primar Liviu Ţâroiu a promis, la şedinţa extraordinară de Consiliu Local, că va reda câmpulungenilor Grădina Publică şi a trimis deja ADP-ul să finalizeze lucrările. În weekend, câmpulungenilor li s-a permis să viziteze, păziţi de poliţişti, Grădina Publică, pentru a admira “lampa lui Călin”, de 180 de milioane bucata, şi să mângâie băncile de 20 de milioane bucata.   

Grup Corint a plecat cu materiale de construcţii
    În sfârşit, firma care a sfidat pe toată lumea şi-a încheiat socotelile cu municipiul nostru. Asta doar în acte, pentru că a  rămas o mână de muncitori, care să se ocupe de acoperişul clădirilor din complexul Kretzulescu. Vineri, au încărcat în maşini de mare tonaj o parte din materialele de construcţii pentru care nu s-a efectuat plata şi uneltele de lucru. Au făcut organizarea de şantier şi au plecat din Câmpulung, în înjurăturile de rigoare ale muscelenilor. „Au început să ia din lucruri, pentru că şi-au încheiat lucrările. O parte din materiale au fost plătite şi vor rămâne în depozit, iar ce nu a fost plătit o să le ia. Aşa este normal. Lucrările de la acoperiş vor fi plătite tot din banii proiectului. Ei sunt în afara contractului, dar sunt în temeiul unor contracte vechi, cu nişte lucrări începute şi nefinalizate. Era normal să îi las pe ei să termine, pentru că, până închei contract cu altă societate, nu va fi asigurată protecţia clădirii. O să plătim ce e de plătit şi vom face licitaţie. O să vedem atunci ce şi cum.”, ne-a declarat viceprimarul Liviu Ţâroiu. Se pare că decizia de a face acoperişul clădirilor din Kretzulescu tot cu firma „ţepară” a fost motivată de faptul că aceasta are cele mai mici preţuri, iar, până s-ar fi semnat un alt contract cu o altă firmă, clădirea ar fi fost descoperită în faţa intemperiilor. Câţiva muncitori stau cocoţaţi pe acoperiş de la începutul săptămânii şi bat scândurile. Dacă până acum câte un muncitor rătăcit mai ciocănea câte o scândură, acum grupul este împrăştiat pe toată suprafaţa clădirii, dând din mâini de parcă ar vrea să dea peste ochi lucrării ca să încheie mai repede.

Câmpulungenii au dat buzna în Grădina Publică
    Paradoxal, după ce a expirat contractul cu Grup Corint, au început să se mişte lucrurile prin Grădina Publică. Vicele Liviu Ţâroiu a trimis ADP-ul să finalizeze ce firma neserioasă din Alba Iulia nu a fost în stare să facă. Adepiştii au montat mobilierul, iar de cum a început să se contureze parcul, câmpulungenii au dat năvală. Grup Corint i-a privat până acum pe musceleni de un spaţiu de recreere şi i-ar mai fi privat în continuare dacă aleşii ar mai fi votat prelungirea contractului. Pentru că vineri a fost una dintre cele mai călduroase zile din această primăvară, Grădina Publică a fost plină de câmpulungeni, care şi-au adus copiii să se joace în parcul cu valoare istorică, de care şi-a bătut joc firma ardeleană.
    Cu toate că lucrările nu au fost finalizate, locul de joacă nu a fost instalat, iar fântâna arteziană nu a fost montată, nu a contat. Atât de dor le-a fost câmpulungenilor de parcul principal al municipiului, că nu s-au mai gândit la eventualele accidente pe care micuţii le puteau avea. „Încerc să dau drumul la parc, aşa cum am promis, pe 1 Mai. Doar Grădina Publică, nu şi Kretzulescu. Aşa am promis şi sper să reuşesc să mă ţin de cuvânt. Sunt lucrări nefinalizate care creează un pericol. Se pot întâmpla accidente şi nu putem să dăm drumul acum. Ne-au invadat şi i-am acceptat, pentru că au fost aceste sărbători, au fost copiii în vacanţă şi am băgat pază. şi în acest sfârşit de săptămână o să îi mai ţinem sub supraveghere, dar sunt gropi, guri de canal neacoperite, fântâna arteziană este neprotejată. Nici nu am apucat să finalizăm inventarierea.”, ne-a relatat vicele. Sâmbătă nu a fost o zi prielnică pentru plimbare, pentru că vremea a fost capricioasă, dar, duminică, câmpulungenii au încercat să întrebuinţeze Grădina Publică cât mai mult. Foarte mulţi au intrat în parc numai să vadă de aproape cum arată noul spaţiu de relaxare. Bitumul turnat ca pe un drum judeţean a fost numai bun pentru copiii pasionaţi de ciclism sau role.

A rămas în urmă bătaia de joc a firmei neserioase
    Abia după ce au intrat în Grădina Publică, câmpulungenii au reuşit să aibă confirmarea că Grup Corint şi-a bătut joc de ei şi de municipiu. Au putut să vadă cum arată de aproape un stâlp de iluminat de 180 de milioane de lei vechi, cum băncile de 20 de milioane de lei vechi au fost livrate cu scândurile rupte, bordurile au fost montate, chiar dacă erau sparte, dar şi gardul care este într-o continuă dezintegrare. Piedestalul pe care trebuie să fie montată fântâna arteziană nu este finalizat, iar spaţiul de joacă nu a fost instalat deloc. Gardul nu este gata în proporţie de 100%, iar în loc de porţi au fost puse câteva bucăţi de plasă de sârmă. Ruşinea de firmă din Alba Iulia şi-a bătut joc cum a vrut de câmpulungeni. Au montat stâlpi de aproape 200 de milioane, fiecare, bănci care însumează circa 2 miliarde de lei vechi şi, în rest, numai asfalt.
    Reprezentanţii Primăriei par încântaţi de stâlpii din cele două parcuri, din moment ce ţin aprinse luminile degeaba. Timp de doi ani, cele două spaţii de relaxare au fost închise publicului, dar, cu toate acestea, becurile au fost aprinse seară de seară. Probabil că au vrut să strângă cât mai multe muşte şi ţânţari, pentru că insectele care se strâng în jurul felinarelor au fost singurele vietăţi care au putut să se bucure de lumina lor.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!