1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

A ajuns cu TIR-ul în viroagă

Un şofer de TIR poate spune că a avut noroc că astăzi este în viaţă după ce a fost protagonistul unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale. Bărbatul de 46 de ani, din comuna Milcoiu, judeţul Vâlcea, a pierdut controlul mastodontului pe care îl conducea şi a ajuns cu el într-o viroagă de pe marginea Drumului Naţional 73.

Putea să fie zdrobit în cabină
    Întâmplarea a avut loc marţi, 14 aprilie, în jurul orei 16.00 în dreptul satului Furnicoşi. Emilian Pătru, angajat la societatea Complet Darox SRL, din Piteşti, se îndrepta, dinspre Piteşti spre Câmpulung, la volanul unui TIR cu numărul de înmatriculare AG-07-KRM. Nu a mai ajuns la destinaţie, pentru că semafoarele de pe DN 73 i-au încurcat planurile. Dispozitivul luminos din dreptul grădiniţei din zonă arăta culoarea verde şi acesta a apăsat mai tare pedala de acceleraţie. Între timp, culoarea s-a schimbat în roşu, iar maşinile din faţa sa au frânat. Conducătorul maşinii de mare tonaj a apăsat frâna, dar TIR-ul fiind gol, roţile s-au blocat şi, ca să nu lovească maşinile din faţa sa, a tras de volan stânga, iar remorca a derapat şi a ajuns în şanţul de pe margine. Cineva acolo sus i-a purtat de grijă, deoarece capul tractor a trecut razant pe lângă un stâlp de electricitate de pe marginea drumului şi a smuls din ciment parapetul metalic de protecţie. După ce a traversat viroaga, mastodontul s-a oprit la numai un metru de un brad care putea să îi aducă sfârşitul bărbatului. Acesta putea să fie strivit în cabină şi, pentru că nu s-a întâmplat aşa, trebuie să mulţumească divinităţii. Din fericire, s-a ales doar cu sperietura şi cu câteva vânătăi. Un echipaj al Ambulanţei i-a acordat primul ajutor medical şi l-a transportat la Spitalul Municipal. „Incredibil, ce noroc a avut omul acesta! Putea să intre în brad şi acolo rămânea, murea strivit în cabină. Bine că nu s-a răsturnat şi că este teafăr!”, ne-a spus unul dintre localnici. „Noi aveam copiii pe stradă. Se jucau la numai câţiva metri în acel moment. Au auzit bubuitura şi au fugit. Bine că nu au păţit nimic.”, ne-a declarat o localnică, proprietara gospodăriei vecine locului unde a avut loc incidentul. La faţa locului a ajuns în scurt timp şi patronul firmei de transport care era extrem de îngrijorat pentru angajatul său, despre care spunea că nu îi răspunde la telefon. „Nu ştiu exact ce s-a întâmplat. Ştiu doar că m-a sunat şi mi-a spus că „a pus-o la dungă” aici. În mod sigur, a forţat semaforul şi nu a mai putut să frâneze la timp. Dacă avea încărcătură, ţineau frânele altfel. Tot încerc să iau legătura cu el, să îmi spună ce s-a întâmplat dar nu răspunde.”, ne-a declarat patronul firmei de transport.
    Poliţiştii câmpulungeni au deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă. Şoferul a fost testat în vederea stabilirii alcoolemiei, iar rezultatul a fost negativ.
   

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!