8.5 C
Campulung Muscel
26/01/2025

Un drum local din Ţiţeşti şi acoperişul Dispensarului Poieniţa, cele mai mari contracte ale finalului de săptămână

Primarii din zona Mioveniului, care n-au îngrijorarea colegilor din Nord, unde răspândirea COVID-19 dă coşmaruri, cel puţin la Câmpulung, unde sunt concentrate cele mai multe cazuri, reiau achiziţiile de lucrări, pentru realizarea agendei de investiţii propuse. Majoritatea contractelor finalului de săptămână provin din zonele dinspre Mioveni şi Curtea de Argeş ale Muscelului, neatinse de coronavirus şi să dea Domnul aşa să şi rămână! 

BĂLILEŞTI. Primarul Cătălin Victor Turturică are programată o lucrare de înlocuire a acoperişului la Dispensarul Poieniţa, care cuprinde următoarele operaţii: asterială – 277 mc, acoperiş – 7,5mc, burlane – 27 ml, jgheaburi – 33 ml, tablă şi hidroizolaţie – 305 mp. Oferta selectată prin SICAP, pe 9 aprilie, aparţine cunoscutei firme piteştene Zeus SA, care va primi pentru prestaţiile sale suma de 165.408,73 lei. 

ŢIŢEŞTI. Vecinul de la Ţiţeşti investeşte 322.739,90 lei într-o lucrare de drumuri, care presupune consolidare şi refacere de sistem rutier. Pe 10 aprilie, liberalul Gheorghe Savu a atribuit direct contractul unei firme din Piteşti, SC Ideal Construct Activ SRL, care s-a angajat să pună în practică următoarele cerinţe ale autorităţii contractante: „Pentru asigurarea stabilităţii drumurilor, se vor executa lucrări de terasamente şi ziduri de sprijin la rambleu, cu o fundare corespunzătoare. Umpluturile vor fi de natura materialelor granulare (balast şi piatră spartă). După realizarea stabilităţii infrastructurii drumului, se vor aşterne mixturi asfaltice, respectiv strat de legătură de tip BADPC 22.4, în grosime de 6 cm, şi un strat de uzură BAPC 16, în grosime de 4 cm. Scurgerea apelor pluviale se realizează prin şanţuri betonate la versantul din amonte al drumului. Dacă rambleul drumului este înalt, se vor monta parapeţi metalici de tip semigreu pe elevaţia zidurilor de sprijin. Pentru asigurarea accesului în proprietăţile private, se vor executa plăci de acces din beton, pe o fundaţie din balast simplu.” Lucrarea face parte din obiectivul de investiţii „Consolidarea taluzului drumului comunal DC84 km 4+450÷km 4+600 dreapta, în satul Ţiţeşti.”

HÂRTIEŞTI. După modelul omologului de la Lereşti, care şi-a echipat pompierii voluntari, Petre Andrei le-a cumpărat membrilor SVSU costume de lucru noi. Pachetul comandat firmei din Curtea de Argeş Stingătorul Prest Serv 2008 conţine atât echipamentul de pompier, cât şi aparatul de respirat. Valoarea achiziţiei, realizate pe 8 aprilie, se ridică la aproximativ 8.000 lei. Echipamentul conţine: patru costume de pompier, patru perechi de bocanci de protecţie cu branţ metalic, patru brâuri de pompier, patru căşti cu vizor, patru perechi de mănuşi de protecţie şi două ţevi de refulare tip C, cu robinet, toate la preţul de 4.190 lei. Diferenţa de 3.808 lei a reprezentat costul aparatului de respirat autonom pentru intervenţii, care include butelie din oţel de 6 litri – Sigma. 

COŞEŞTI. Autorităţile de la Coşeşti au contractat o investiţie în supravegherea video a comunei. Coşeştiul ţine ritmul achiziţiilor, spre deosebire de vecinătatea Câmpulungului, unde cumpărăturile s-au concentrat pe echipamente de protecţie şi acţiuni de dezinfecţie. Cel mai proaspăt contract încheiat de primarul Nicolae Pană, pe 9 aprilie, are ca obiect o achiziţie de camere de luat vederi, la preţul de 60.000 lei. Firma Ultra Master Pro SRL, din Piteşti, este obligată să asigure atât furnizarea dotărilor, cât şi montajul lor. Pe portalul de profil, sistemul de supraveghere video stradală IP este descris astfel: „Soluţia tehnică este configurată pentru 20 de camere video şi conţine: 8NVR 32 canale IP, rezoluţie maximă 4K, Dahua x 1 buc.; 8Hard Disk 4Tb pentru sisteme de supraveghere video x 2 buc.; 8Cameră supraveghere video IP, de 2Mp, IR min. 60 m, Starlight x 19 buc.; 8Cameră supraveghere video IP, de 5Mp, IR min. 50m, zoom motorizat x 1 buc.; 8Monitor CCTV LCD industrial, Full HD x 2 buc.; 8Router wireless profesional x 1 buc.; 8Dulap de echipamente tip Rack x 1 buc.; 8Pachet de montaj cameră, format din: consolă de prindere pe stâlp, sursă de alimentare cu acumulator, tablou metalic; 8Switch 5 porturi Gigabit x 4 buc.; 8Accesorii diverse pentru montaj; 8Evaluare de risc la securitatea fizică; 8Proiectul sistemului de supraveghere video; 8Servicii de instalare şi programare de echipamente.” „Înainte de comanda fermă şi întocmirea contractului de prestări servicii, este necesară vizita pentru stabilirea locaţiilor de instalare şi a configuraţiei finale a sistemului. Acordul pentru montajul echipamentelor pe stâlpii aleşi este responsabilitatea beneficiarului. Conectarea echipamentelor între ele prin internet şi branşamentul electric la stâlpi sunt responsabilitatea providerului de internet agreat de beneficiar.”, sunt condiţii ale autorităţii contractante. 

Înţelegerea părţilor prevede că plata se va efectua în trei tranşe: etapa I – 35.000 lei, inclusiv TVA, la instalarea Dispeceratului de supraveghere video în incinta Primăriei; etapa II – 15.000 lei, inclusiv TVA, după instalarea camerelor pe punctele de monitorizare; etapa III – 9.999,80 lei, inclusiv TVA, la rectificarea bugetară din trimestrul III al anului 2020. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!