37.4 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Apele Române vor monitoriza pierderile de apă ale Edilului

Câmpulungenii reclamă că facturile plătite către Edilul sunt extrem de mari, iar reprezentanţii societăţii furnizoare de servicii le scot ochii că au cel mai mic preţ de pe piaţă. Ei vorbesc despre costul apei, care are cea mai mică valoare din judeţ. Cu toate acestea, câmpulungenii se plâng că, lună de lună, trebuie să plătească milioane bune către firma locală de furnizare a apei potabile. Deşi situaţia este deja destul de încordată, este posibil ca preţul apei să fie mărit de anul acesta dacă Apele Române vor monta un debitmetru pentru măsurarea volumului de apă livrat către Edilul.

A fost elaborat deja proiectul de montare a debitmetrului

Melania Voinescu s-a arătat total împotriva montării oricărui dispozitiv de măsurare a debitului de apă furnizat de Apele Române. Acum pierderile sunt nemăsurate, iar, dacă se vor monitoriza, consumatorii  vor fi încărcaţi la facturi. La ieşirea din Polderul de la Voineşti, apa este transportată pe o conductă mare, iar, la un moment dat, circuitele se separă în două magistrale, una către Edilul şi cealaltă care transportă apa către hidrocentrală. Potrivit Legii 107, Apele Române, în calitate de gestionari ai apei, trebuie să aibă valori de intrare şi de ieşire a debitului de apă. Astfel, pe conducta care duce în Staţia de Tratare din Calea Pietroasă, urmează să se monteze debitmetrul care să contorizeze apa livrată către Edilul, asta pentru că pe reţea sunt foarte multe pierderi care nu sunt înregistrate de nimeni. În cazul în care va exista o monitorizare a valorii apei livrate către Edilul, costurile pentru pierderi vor fi suportate de către consumatori. În acest caz, nu există decât două soluţii, prima, ca muscelenii să plătească mai mult la facturi, iar cea de-a doua, ca Edilul să investească în reabilitarea reţelei, pentru a elimina scurgerile necontrolate de apă. Directorul general al Edilul CGA, Melania Voinescu, a declarat că ea nu vrea să îşi asume în niciun fel consecinţele montării acestui contor, dar există deja un proiect avizat de către Apele Române pentru montarea debitmetrului, iar, cel mai probabil, anul acesta, se va implementa.
Din moment ce instalaţia de distribuţie a apei către consumatori este făcută praf, ciuruită, costurile pentru apa care curge fără rost se vor regăsi în facturile consumatorilor. Pierderile de apă dezavantajează atât pe Edilul, cât şi pe consumatori. Pentru că nu au fost în stare să repare avariile în mod profesionist, doar cârpind conductele, scurgerile de apă sunt foarte mari, costurile apei, la fel de ridicate, iar aceste lucruri se vor răsfrânge asupra cetăţenilor. Melania Voinescu este conştientă că acesta este un subiect sensibil, iar faptul că Apele Române vor să măsoare debitul de apă nu nu are altă consecinţă decât facturi mai mari pentru abonaţi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!