-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

Liderii romilor le cer părinţilor să-şi dea copiii la şcoli profesionale

În cadrul conferinţei de vineri a Partidei Romilor Câmpulung am aflat că, din această săptămână, începe campania „C.R.E.D.” (Cetăţeni Români Egali în Drepturi), în care vor fi implicaţi absolut toţi liderii comunităţilor etnice, care vor face o caravană şi vor colinda toate localităţile din Muscel unde există romi. „Rugămintea mea pentru directorii de şcoli şi de licee, profesori şi părinţi este să îi îndrume pe copii după posibilităţile lor intelectuale şi materiale. Am avut cazuri în care copiii romi au fost înscrişi la licee şi nu au putut face faţă. Au fost prost sfătuiţi. Dascălii au un rol important în creşterea şi educarea copiilor ca buni cetăţeni. Îi rog pe toţi părinţii să îi îndrepte pe copii spre şcolile profesionale. Aceşti copii care se vor duce la şcoli vor avea o bursă lunară de 200 lei şi vor primi şi un certificat de competenţă, un atestat de sudor, croitor, zidar, fierar, etc.”, a declarat Marian Neagoe.
Alt proiect care este în desfăşurare este „INTEGRU”, unde s-a dorit depăşirea barierelor activităţilor de consiliere profesională şi există două module de competenţe, unul de Limba Română şi unul de Matematică. „Până pe 6 aprilie, sperăm să dăm start şi cursurilor de tâmplari manuali sau împletitori de nuiele. Aceste cursuri se desfăşoară în localităţile unde avem comunităţi mari de romi, Cetăţeni, Dragoslavele, Valea Mare Pravăţ, Berevoieşti, Aninoasa, Vlădeşti, Bughea de Sus.”, a ţinut să informeze Marius Liţă, inspector pe problemele romilor din cadrul Prefecturii Argeş.
În comunitatea de romi din Dragoslavele, condiţiile de şcolarizare şi de a duce un trai mai bun au fost create. „Am reuşit să le completăm copiilor studiile prin programul „Şansa a doua” şi au obţinut o diplomă de 8 clase, de 10 clase şi au început să muncească. La mine în comunitate am obţinut 26 de burse, se vede o mişcare, ceea ce mă bucură foarte mult.”, a declarat Florin Prundaru.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!