0.2 C
Campulung Muscel
04/02/2023

Melania Voinescu, directorul Edilul CGA, va părăsi funcţia cât mai repede posibil

În urma celor întâmplate cu conducta de aducţiune, conducerea Edilul CGA a ţinut o conferinţă de presă, prezentând jurnaliştilor situaţia din punctul de vedere al instituţiei. După cum ne-a mai fost relatat din rândul acestora, în opinia lor, vina nu este a societăţii, ci este a tuturor. Trebuie precizat faptul că jurnaliştilor li s-a cerut dinainte să se pregătească cu câte trei întrebări, fără a avea dreptul la mai multe, de parcă ar fi ţinut conferinţa de presă Klaus Iohannis, preşedintele României.
Prefectura a cerut o analiză amănunţită a celor întâmplate
Conferinţa de presă a fost susţinută de directorul general al societăţii locale furnizoare de servicii, Melania Voinescu, directorul tehnic Radu Sâmpetru, şi şeful departamentului Relaţii cu Publicul, Mircea Diaconescu. Aceştia au ţinut să prezinte punctul de vedere al instituţiei referitor la situaţia celor două avarii ce au avut loc la conducta de aducţiune a apei. Melania Voinescu a apreciat că se putea acţiona mai repede, dar s-a văzut că a doua avarie s-a remediat mai prompt. „Nu pot spune că este vina directorului tehnic, este vina noastră, a tuturor, că nu am fost mai incisivi cu Consiliile Locale să facă alimentare de rezervă, poate, a noastră, că nu am luat destule măsuri să ne acoperim mai bine, nu ştiu ce să vă spun, vina este împărţită.”, a fost de părere directorul general al Edilul CGA.
Tot directorul instituţiei a precizat că pe 17 martie au fost chemaţi la Prefectură, în urma măsurilor dispuse prefect, de a se analiza situaţia creată la alimentarea cu apă şi s-a făcut o notă de constatare cu sarcini precise pentru fiecare instituţie în parte. Reprezentanţii Edilul au dat câteva soluţii pentru alimentarea de rezervă şi urmează să se găsească sursa de finanţare pentru a putea fi puse în funcţiune. Aceasta a vorbit despre studiul de fezabilitate efectuat în 2002 de către Primăria Câmpulung, prin care s-a propus schimbarea unui fir prin introducerea unei conducte cu un diametru mai mic, având aceeaşi capacitate de transport, din cauza frecărilor mai mici datorate materialului folosit. Lucrarea era estimată la vremea respectivă la 1 milion de euro, dar, pentru a se putea face, trebuie să existe o alimentare de rezervă.
Ea a amintit şi despre refacerea celor 7 puţuri care există pe teritoriul comunei Lereşti, care trebuie desnisipate şi puse în funcţiune. Altă posibilitate de a alimenta, în opinia sa, ar fi izvorul de la Topliţa, unde trebuie schimbate conducte şi aduse spre Calea Pietroasă pentru a putea alimenta partea stângă a municipiului. Altă propunere ar mai fi pompele de la staţia Apelor Române, de la Râul Târgului, care vor pompa tot în Calea Pietroasă. „Variante sunt mai multe, noi le-am înaintat Consiliului Local. Ar fi nevoie de aproximativ două luni pentru a fi demarate lucrările. Alimentarea de rezervă nu implică aducţiunea.”, a relatat Melania Voinescu.
Au fost destui câmpulungeni care s-au întrebat dacă, pentru faptul că au rămas fără apă aproape 50.000 de oameni, se va lăsa cu demisii sau demiteri. Referitor la acest aspect, directorul general şi-a prezentat ascensiunea în cadrul instituţiei, lăsând ca fiecare să înţeleagă ce vrea. „Sunt angajată la Edilul din 1980, am venit ca simplu inginer, în 1981 am fost promovată ca şef de staţie la staţia care era în Grui, după care am fost inginer şef la Edilul, director tehnic la Edilul, după care am avut proasta inspiraţie să vin director general, dar sper să plec cât mai repede posibil!”, a dat de înţeles Melania Voinescu că va părăsi funcţia imediat cum Consiliul Local îi va găsi un înlocuitor.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!