15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Magistrala de aducţiune a apei poate ceda din nou

Joi, conducta de apă care alimentează Câmpulungul şi alte localităţi învecinate a cedat din nou, după numai câteva zile de când fusese reparată. Dacă prima dată autorităţilor le-au trebuit peste 48 de ore ca să remedieze problema, de data aceasta, avaria a fost remediată într-un timp mai scurt. Cu toate acestea, imaginea oraşului a fost din nou parcă ruptă dintr-un film cu sinistraţi.

Mobilizare mai bună şi operativitate
Prima avarie a atras după ea furia câmpulungenilor asupra autorităţilor care parcă nu îşi dădeau seama de gravitatea problemei. S-a acţionat lent, fără simţ de răspundere, de parcă ar fi fost o avarie de cartier, pe care pot să o soluţioneze şi într-o săptămână, pentru că nu vor fi traşi la răspundere de nimeni. În schimb, la nenorocirea întâmplată joi, situaţia nu a mai stat aşa. Autorităţile au avut experienţa primei avarii şi au acţionat prompt şi la obiect. Reprezentanţii Edilul nu au mai încercat să închidă vana dintre cele două conducte. Au închis vanele de la baraj şi au trecut direct la schimbarea conductei afectate. De reţinut faptul că a cedat aceeaşi ţeavă care fusese schimbată cu câteva zile în urmă. În momentul în care muncitorii încercau să cureţe zona, au acoperit doar jumătate din groapă şi, la un moment dat, au văzut că apa ţâşneşte din nou din pământ cu repeziciune. Atunci şi-au dat seama că ceva s-a întâmplat. Pământul s-a mişcat, iar ţevile nu au mai etanşat. A cedat una dintre garnituri şi apa a ţâşnit ca la o fântână arteziană. Atunci, Edilul a acţionat prin sistarea alimentării cu apă şi a aşteptat ca apa să se oprească din curs, conductele fiind pline. Faţă de data trecută, pământul a fost mai uscat, iar utilajele au ajuns la locul incidentului în timp util. Echipele mixte ale Edilului, ADP-ului şi firmelor din Câmpulung au acţionat aşa cum ar fi trebuit să o facă şi prima dată. La locul avariei a ajuns şi prefectul care a făcut o vizită neanunţată, surprinzând modul cum este rezolvată problema. Acesta s-a declarat mulţumit de faptul că atât reprezentanţii Primăriei, cât şi cei ai SC Edilul CGA SA erau la faţa locului, monitorizând lucrarea şi asigurându-se de faptul că intervenţia se face în bune condiţii şi cât mai operativ. Vineri dimineaţa, în jurul orei 04.30, conducta a fost înlocuită, iar în jurul orei 05.30 a început umplerea conductelor. În jurul orei 11.00 a ajuns apa la robinetele câmpulungenilor.
Cu toate acestea, ne putem da seama că magistrala de apă care alimentează oraşul poate ceda din nou în orice moment. Ţevile Premo, vechi de peste 30 de ani, se pot sparge oricând, iar 40.000 de oameni pot suferi din nou de pe urma administraţiei locale, care nu vrea să atragă fonduri europene pentru înlocuirea tuburilor de azbociment cu altele din material mult mai durabil şi nu atât de cancerigen.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!