31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Directorul de la Corint, sarcastic, zeflemitor şi plin de lehamite

La sfârşitul săptămânii trecute, la Primărie a avut loc o întâlnire între reprezentanţii Grup Corint şi Grossman, dirigintele de şantier şi consilierii locali. A fost o şedinţă informativă, aleşii dorind să afle în ce stadiu se află proiectul şi dacă mai poate fi prelungit termenul sau nu. Cei de la Grup Corint au avut o atitudine sfidătoare şi au dat vina pe proiect pentru întârzieri. Discuţiile s-au îndreptat în zona şantajului, afirmând că, dacă se va prelungi termenul de execuţie, vor fi aduşi câţiva zeci de oameni ca să lucreze, iar, dacă nu se va prelungi, acesta va fi stadiul proiectului. Viceprimarul Liviu Ţâroiu şi-a asumat îndeplinirea contratului şi chiar vrea să fie numit manager de proiect.
Consilierii locali sunt de părere că proiectul nu va putea fi încheiat cu firma din Alba Iulia, dar sunt de acord cu prelungirea termenului de execuţie. „Directorul executiv al firmei nu avea calitate de investitor. Nu a reuşit să dea nicio explicaţie plauzibilă pentru această bătaie de joc pe care ei o fac de doi ani şi jumătate. Susţineau cu obrăznicie să le prelungim contractul, pentru că ei îşi vor achita obligaţiile şi vor termina la timp, în aşa fel încât să nu prejudicieze interesul comunităţii privind fondurile europene. Bineînţeles că nu l-a crezut nimeni. Am cerut câteva date concrete, la modul că, dacă nu au fost în stare să facă în doi ani, să ne dea câteva elemente din care să reiasă că au potenţialul de care este nevoie pentru finalizarea lucrării. Nu au reuşit. A avut o atitudine de lehamite şi mi-e greu să cred că se poate rezolva ceva cu ei. Ideea este că din toate relele trebuie să alegem varianta cea mai puţin rea. Încă nu s-a conturat o idee clară şi majoritatea a cerut Executivului un proiect de hotărâre prin care să ne propună cea mai bună variantă.”, ne-a declarat consilierul Nicolae Dumitrescu.
Nici grupul PNL din Consiliu nu a fost împotriva continuării proiectului cu Grup Corint, dar lucrările trebuie făcute după un anumit grafic. „S-a luat în calcul dacă se poate face sau nu prelungirea pe încă şase luni a contractului care expiră pe 7 aprilie. Noi am sperat că vor veni cu explicaţii, dar nu a fost aşa. Au venit mai mult cu acuze la adresa noastră. Au spus că nu le-am dat noi tot frontul de lucru, că nu a fost proiectul bun. Ei au avut o perioadă de studiu înainte de a semna proiectul. A rămas ca cei care s-au ocupat de proiect să ne spună în ce condiţii se mai poate face prelungirea proiectului. Cei de la Corint mi s-au părut neserioşi. Ca să se continue, trebuie puse nişte condiţii stricte şi foarte serioase. Din punct de vedere fizic, dacă aduc 100 de oameni, ar putea termina proiectul, dar, după modul cum au vorbit cu noi, nu au cum să termine. Ei erau foarte degajaţi şi relaxaţi. Eu cred că nu se poate realiza proiectul. Dacă îşi vor lua angajamentul că vor respecta condiţiile impuse de Executiv şi de echipa de implementare, poate vor face treabă, dacă nu, nu vor putea termina. Din punctul meu de vedere, la cum s-au comportat cu noi, nu au nicio treabă cu proiectul, total dezinteresaţi.”, ne-a relatat consilierul PNL Bogdan David.
Unul dintre cei care nu a crezut în Grup Corint a fost Ionel State. Acesta consideră că o firmă puternică ar putea duce proiectul la bun sfârşit, dar nu firma de la Alba Iulia. „Reprezentanţii Grup Corint au spus că pot încheia lucrările, dar au intervenit cei de la Grossman şi au spus că nu s-au ţinut niciodată de graficul de lucrări. Când trebuiau să facă o lucrare, găseau să se lege de ceva ca să stopeze lucrările. Domnul Ursu, directorul de la Corint, a dat vina pe proiect, că nu a fost făcut cum trebuie şi a trebuit să îl refacă. Ei au vrut să ia lucrarea, să ia banii şi să nu lucreze. Propunerea grupului liberal a fost să prelungim contractul cu act adiţional, pe grafic de lucrări, şi, dacă nu îl respectă, se întrerup activităţile. Domnul Ursu a spus că nu semnează aşa ceva. El vrea să prelungim contractul, fără nicio clauză, să ne aducă piatra de un milion de euro, să ne-o lase aici, să sape oraşul şi să plece omul liniştit ca să îşi deconteze banii. Nici cei de la Grossman nu cred că Grup Corint va putea finaliza lucrările. Domnul Ţâroiu crede că se poate, dacă îl lăsăm pe dumnealui manager de proiect. Noi nu suntem împotrivă, dar cu clauză clară, pe grafic de lucrări. Este posibil să nu putem plăti lucrările. Au spus că nu au terminat Grădina Publică, pentru că nu au avut proiect ca să pună băncile. Nu vor să facă treabă. Dacă vom continua cu ei, o să găsească altceva pe parcurs ca să spună că sunt impedimente. Ne-a vorbit sarcastic şi zeflemitor. Ne-a sfidat toată şedinţa. Spunea că a întârziat 4 luni, pentru că a stat să refacă proiectul. Eu cred că, dacă ar vrea, o firmă puternică ar putea termina. Grup Corint nu vrea să termine lucrările.”, a precizat Ionel State. Se pare că directorul firmei de la Alba Iulia a declarat că poate să aducă 50 de oameni ca să lucreze, dar nu are de ce să îi mai urnească dacă nu se va prelungi contractul. ªantaj pe faţă.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!