9.6 C
Campulung Muscel
14/10/2024

Povestea din spatele fotografiilor

O imagine de colecţie, salvată la Revoluţie de pe culoarul biroului directorului, unde a stat 13 ani
Această fotografie realizată în anul 1976, în cadrul Secţiei Montaj General, pe a doua bandă de montaj, a stat pe peretele coridorului pe care era amplasat biroul directorului o grămadă de ani. Prima dintre lucrătoarele imortalizate în această imagine de colecţie pentru istoria ARO este Iuliana Vişoiu, iar după ea colegele Doina Vlad, Ica Găeşteanu, Badea, Staicu, Popescu, Doina Popescu, Filofteia Tureac, Vali Dumitrescu şi Lenuţa Drăghici. Angajatele lucrau la asamblarea unui IMS. „La noi venea caroseria din Vopsitorie „goală” şi fiecare punea ce trebuia la început.”, ne-a povestit una dintre doamnele care apar în fotografia aflată în posesia acesteia şi care, pe atunci, avea 24 de ani. Ea, de exemplu, împreună cu o colegă, lucra la montarea instalaţiei electrice. La Revoluţie, când toată lumea s-a dus buluc în clădirea administrativă ca să distrugă “simbolurile comunismului”, acţiune căreia i-au căzut pradă lucruri de valoare, reprezentative pentru trecutul fabricii, soţul salariatei care deschide coloana de muncitoare a salvat această fotografie extraordinară. Tot coridorul pe care se afla biroul ocupat, timp de 25 de ani, de Victor Naghi era plin de poze, cele mai multe pierdute, din păcate.

ARO 100.000

În imagine apar Băbuş – controlor, Anton Florea, maistrul Ionescu, Marinică Fologea, Iuliana Vişoiu, doamna Bălan, Fane, Kacenko, Bălan, Nedelea, Craioveanu

Cu sindicatul, la Parlament

Una dintre vizitele organizate de sindicatul condus de Ion Cotescu la Palatul Parlamentului, unde grupul de salariaţi de la ARO era aşteptat de deputatul Gheorghe Marin. Acesta îşi intra în rolul de gazdă, conducându-i pe câmpulungeni prin toate sălile şi realizând prezentarea activităţii din interior. Tot la Parlament serveau masa, la cantina unde mâncau aleşii ţării. În fotografie apar: doamnele Maria Pârnuţă, Şovu, Doina Stoica, Iuliana Vişoiu, Iulia Vâjan şi Mihaela Vlad. Secţia reprezentată în imagine este “26” Montajul General.

De Ziua Femeii, la Slătioara

Valentina şi Ion Ceauşescu, inginerul Dobre cu soţia, Iuliana Vişoiu, împreună cu soţul, Toma Neaga cu soţia, Vâlsănescu, soţii Tudosie şi alţii. Astfel de excursii durau două zile. Excursioniştii veneau cu mâncare de acasă şi doamnele, împreună cu cabanierul, asigurau servirea preparatelor. Cabana era prevăzută cu un dormitor cu vreo 20 de paturi aliniate ca la armată, o sală de mese şi o bucătărie.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!