Pentru a marca împlinirea a 80 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, Asociaţia „Memorial Ploieşti” a organizat, în cadrul „Nopţii Muzeelor”, o expoziţie temporară la fostul sediu al Miliţiei din Câmpulung. Iniţiativa a aparţinut lui Ciprian Tănăsescu, care a adunat obiecte din perioada războiului, cu sprijinul unui colecţionar din Bucureşti.
Publicul a putut vedea un patefon din anii ’30, cu plăci care redau cântece patriotice, alături de aparate foto, o lanternă de front, ochelari de motociclist şi pilot, binocluri, dar şi obiecte folosite de soldaţi în campanie: desfăcător de conserve, chituri de masă germane, bidoane de apă, cartuşiere şi mască de gaze originală. Expoziţia a inclus şi o replică a medaliei „Mihai Viteazul” Clasa I, precum şi medalii originale din cele două Războaie Mondiale. Printre obiectele vestimentare s-au numărat caschete de aviatori, o uniformă de ofiţer de tancuri, bonete germane şi chipiuri româneşti, unele dedicate unor corpuri specifice, cum ar fi dorobanţii sau vânătorii de munte.
O parte a expoziţiei a fost dedicată armamentului – replici airsoft identice cu armele originale – printre care pistoale germane Luger, Walther, Beretta, TT sovietic, mitraliere MP40 şi o baionetă. Au fost expuse căşti militare din mai multe ţări participante la conflict, inclusiv o cască românească tip olandez cu cifrul regelui Carol al II-lea.
Într-un colţ al sălii a fost amenajată o masă de campanie a unui ofiţer, cu obiecte specifice: telefon, maşină de scris, hărţi, ceas, stilou, precum şi o caschetă militară. În fundal au fost prezentate două uniforme originale de aviatori americani, un cilindru de bombardier B-24 „Liberator” – avion doborât lângă Câmpulung în mai 1944 – şi o butelie de oxigen. Două machete de avion – Messerschmitt BF 109E-3 şi B-24 „Liberator” – au completat ansamblul expoziţiei, oferind o imagine detaliată asupra tehnicii de zbor din acea perioadă.