18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

“CulturAct – un proiect destinat punerii în valoare a Patrimoniului Cultural din Câmpulung Muscel”

Comunicat de presă

Fundația Acasă în Muscel a lansat joi, 11 mai 2023, proiectul “CulturAct – Activități educative și explorări interactive ale culturii locale și naționale”, în cadrul reuniunii lunare a Cercului de Istorie “Gheorghe I. Brătianu”. Proiectul își propune scoaterea în evidență a reperelor istorice și culturale ale orașului prin crearea unor experiențe interactive de explorare și prin organizarea unor evenimente dedicate Istoriei și Arhitecturii de Patrimoniu.

Câmpulung Muscel este un municipiu cu un potențial artistic și cultural însemnat, înțesat cu obiective de patrimoniu material, cu bogate tradiții și arte locale și cu o istorie medievală semnificativă la nivel național .Proiectul îți propune să utilizeze acest potențial prin crearea unor trasee de vizitare a unor repere definitorii pentru oraș: Mănăstirea Negru Vodă, Bărăția Catolică Sfântul Iacob, Muzeul Automobilului Românesc (în conexiune cu Istoria ARO), vilele de patrimoniu importante, clădirile marcante create de arhitectul Dimitrie Ionescu-Berechet și superbele căsuțele tradiționale care împânzesc orașul.

Experiențele de explorare a acestor obiective vor fi dezvoltate în cadrul unei aplicații mobile, cu implicarea elevilor provenind din 6 unități de învățământ din Câmpulung: Școala Gimnazială Oprea Iorgulescu, Școala Gimnazială Sfântul Iacob, Școala Gimnazială Nanu Muscel, Colegiul Tehnic Câmpulung, Colegiul Național Pedagogic Carol I și Colegiul Național Dinicu Golescu. Proiectul are o importantă componentă educațională, traseele create în cadrul aplicației mobile și materialele didactice asociate urmând să fie folosite pe termen lung pentru familiarizarea elevilor din Câmpulung cu istoria și cultura orașului.

Lansarea experiențelor de explorare va fi făcută în Luna Istoriei (2023) și Luna Arhitecturii (2024), perioade dedicate promovării valorilor locale prin intermediul unor evenimente educaționale și culturale (ateliere, concerte, concursuri, etc.) destinate întregii comunități muscelene.

Proiectul “CulturAct – Activități educative și explorări interactive ale culturii locale și naționale” (cod 47) este finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României – „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”, Pilonul IV / Componenta 11 – Turism și cultură, INVESTIȚIA I5 „Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural”, cofinanțat de Primăria Municipiului Câmpulung și realizat cu sprijinul Societății de Științe Istorice din România – Filiala Muscel, Ordinului Arhitecților din România – Filiala Teritorială Argeș și Asociației Muzeul Automobilului.

Valoarea totală a proiectului este de 200.000 Lei. Durata proiectului este de 15 luni, perioada de implementare a acestuia realizându-se în intervalul aprilie 2023 – iunie 2024.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia finanțatorului. Finanțatorul nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Persoană de contact:

Alina Matache

Director Executiv al Fundației Acasă în Muscel

Tel: 0720.002.903

Email: alinamatache@acasainmuscel.org

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!