14.9 C
Campulung Muscel
23/06/2025

Palinca fabricată de Distileria Botenilor, lăudată de Mitică Dragomir şi Horia Ivanovici

O tradiţie a Boteniului, unde pomicultura a constituit o îndeletnicire veche de peste 550 de ani, este continuată de un brand proaspăt: Distileria Botenilor. Marca există de trei ani, însă preocuparea fabricării ţuicii reprezintă o moştenire de familie, modernizată şi adaptată pretenţiilor actuale ale clientului, tratat cu „tradiţie şi rafinament”, calităţile care recomandă producătorul muscelean. „Situată în pitoreasca localitate Boteni, din judeţul Argeş, Distileria Boteni este un nume nou, dar cu rădăcini adânci în tradiţia producţiei de distilate din fructe. Fondată în 2022, distileria este dedicată păstrării şi promovării meşteşugului tradiţional românesc de producere a ţuicii – un produs simbol al regiunii Argeş, cunoscută în toată ţara pentru renumita „Ţuică de Piteşti”.”, astfel se promovează fabricantul muscelean de ţuică şi palincă.

Şi mai bine au promovat-o la nivel naţional doi oameni de sport, jurnalistul Horia Ivanovici şi Mitică Dragomir, fost fotbalist şi patron de club de fotbal, la emisiunea „MAXprofeţiile lui Mitică”. Amândoi au lăudat produsul muscelean, căruia i-au făcut o reclamă meritată, dată fiind reputaţia comunei Boteni la acest capitol.

  • Mitică Dragomir, despre palinca produsă la Boteni: „Foarte bună e! Nu bună, e foarte bună! De prună. Extraordinară!”

La una dintre ediţiile de acum câteva luni ale emisiunii „MAXprofeţiile lui Mitică”, Horia Ivanovici a deschis discuţia despre palinca de la Boteni. „Scuză-mă că fac o paranteză. Eu mai beau o palincă bună. Eu nu mă omor aşa… cu palinca. Dar are unul la Boteni Distileria Botenilor… are o palincă şi ăla! În zona Boteniului, Argeş! Ţineţi minte: Distileria Botenilor. Cea mai tare palincă! Ai şi de la Distileria Boteni?”, l-a întrebat Horia Ivanovici pe Mitică Dragomir. „Am şi de aia. Bună, bună! Mi-a adus la hotel cineva, da. Foarte bună e! Nu bună, e foarte bună! De prună. Extraordinară!”, a lăudat acesta băutura produsă în Muscel.

  • De la un cazan de ţuică în ograda bunicului la un brand care continuă moştenirea familiei    

În încercarea de a afla amănunte despre sortimentele de ţuică şi palincă ale Distileriei Botenilor, apelăm la povestea firmei tinere, expusă pe portalurile online care le comercializează.

„Ceea ce a început cu un cazan de ţuică în ograda bunicului s-a transformat astăzi într-o reţetă de succes, creată într-una dintre cele mai moderne distilerii de la noi din ţară, îmbinând într-o simbioză perfectă tehnologia de ultimă generaţie cu gustul autentic al fructelor proaspete culese din livada proprie.

Livada familiei se afla în satul Boteni şi are o suprafaţă de 18 hectare cu pomi fructiferi precum pruni, caişi, peri şi gutui. (…) Construita din dorinţa de a duce tradiţia familiei mai departe, la un nivel de calitate superior, Distileria Botenilor foloseşte aparatură de ultimă generaţie în procesul de distilare, combinând tradiţia şi tehnologia modernă pentru a obţine un produs de cea mai înaltă calitate. Piesa centrală a distileriei este un cazan profesional de înaltă calitate, complet automatizat, care permite obţinerea unei băuturi distilate într-un mod fin şi echilibrat, cu arome complexe şi o textură delicată.”

  • Distileria foloseşte fructele provenite din livezile familiei

Distileria Botenilor produce gama John’s Trabados, „formată din patru sortimente de distilate superioare la 50% volum alcool”, completată cu patru sortimente de lichior din fructe de sezon. „Cu ajutorul metodelor moderne de distilare a fructelor, reţeta şi pasiunea bunicului s-au transformat într-o gamă de distilate unice prin arome, gust şi rafinament. John’s Trabados reprezintă o experienţă gustativă unică, ce surprinde esenţa autentică a fructelor româneşti, culese la maturitate, şi mândria unei reţete tradiţionale transmise din generaţie în generaţie. (…) O caracteristică distinctivă a gamei John’s Trabados este utilizarea exclusivă a fructelor româneşti provenite din livezile familiei. Distileria Boteni este fidelă tradiţiei autentice româneşti, producând ţuică şi palincă doar din fructe de cea mai bună calitate, cultivate în mod natural şi organic.”, spicuim câteva fragmente din descrierea activităţii Distileriei Botenilor.

Sursa fotografiilor: Facebook Distileria Botenilor

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!