5.5 C
Campulung Muscel
19/03/2025

Constructorul tronsonului de drum Câmpulung – Fundata îşi amplasează la Rucăr o staţie mobilă de asfalt şi una de betoane

Constructorul care reabilitează tronsonul din Drumul Naţional 73 rămas de reparat pe teritoriul Argeşului – de la Câmpulung, până la limita cu judeţul Braşov – intenţionează o organizare de şantier în zona noastră. Mai precis, amplasarea unei staţii mobile de betoane şi a uneia de asfalt în comuna Rucăr. În acest scop, firma executantă Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj A.R.L. SA derulează procedura obligatorie la Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş, căreia i-a înaintat un memoriu de prezentare necesar emiterii acordului de mediu. Documentul prezintă demersul planificat de societatea clujeană, care a închiriat, toamna trecută, două terenuri de la administraţia publică rucăreană.

  • Toamna trecută, Primăria Rucăr i-a închiriat constructorului clujean 21.000 de metri pătraţi pe malul drept al Râului Dâmboviţa

Pe 2 octombrie, respectiv 28 octombrie 2024, societăţii Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj A.R.L. SA i-au fost închiriate de către autorităţile locale două terenuri aparţinând comunei Rucăr, unul de 13.550 mp, iar celălalt, de 7.500 mp. Suprafaţa totală de 21.050 mp este utilizată pentru organizarea de şantier, cu amplasarea unei staţii mobile de asfalt şi a uneia de betoane. Construcţiile propuse au caracter provizoriu şi vor funcţiona atâta timp cât se derulează lucrările de modernizare a DN73 Piteşti – Câmpulung – Braşov, tronsonul dintre Câmpulung şi limita judeţelor Argeş şi Braşov.

„Structura de rezistenţă a construcţiilor provizorii cu destinaţia de birouri şi laborator este metalică, tip container. Amplasamentele celor două investiţii implică terenuri cu lungimea de circa 140 m şi lăţimea de circa 50 m, impuse de suprafeţele ce se pot utiliza în cadrul terasei malului drept, între albia Râului Dâmboviţa şi versant. Amplasamentul organizării de şantier este localizat în punctul „Lunca Valea Stânecii, punctul Stâneicii, satul Rucăr, comuna Rucăr”. În zonă sunt patru construcţii cu suprafeţe de 259 mp, 175 mp, 31 mp şi 9 mp, dezafectate în prezent, din cauza degradării. „Spre latura de nord este amplasata o staţie de epurare, care nu afectează zona studiată, la distanţă de peste 50 m. Staţia mobilă de asfalt şi staţia mobilă de betoane vor fi amplasate în terasa malului drept al albiei Râului Dâmboviţa, la distanţă de aproximativ 350 m una de alta, staţia de betoane în partea de amonte şi staţia de asfalt în partea de aval.”, se prevede în memoriul depus la A.P.M. Argeş.

Investiţia cuprinde construcţii metalice de tip container. În cazul staţiei mobile de asfalt: birouri cu suprafaţă construită de 276,40 mp şi suprafaţă desfăşurată de 552,80 mp; laborator cu suprafaţă construită şi desfăşurată de 116,48 mp. Iar pentru staţia mobilă de betoane: birouri de 44,12 mp. Suprafeţele ocupate de cele două staţii: 1.493 mp (asfalt) şi 1.240 mp (betoane). Obiectivul include reţele şi racorduri exterioare de utilităţi, platforme pentru deşeuri – 200 mp; parcaje – 300 mp; depozitare liberă pe sol; cabină poartă; rezervor de combustibil de 50.000 litri pentru uzul intern al utilajelor. Cele două construcţii provizorii au o suprafaţă construită totală de 3.170 mp şi desfăşurată de 3.446,40 mp.

Conform utilizatorului, Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj A.R.L. SA, staţiile nu necesită execuţia unor fundaţii din beton, acestea amplasându-se pe terenul compactat şi balastat, pe platformă proprie. De pildă, „staţia de betoane mobilă este concepută pentru a fi mutată rapid, transportată pe un trailer şi remontată uşor, datorită părţilor componente preasamblate într-o unitate compactă. Are în componenţa unităţii preasamblate cântare de: apă, agregate, ciment, aditivi, cale de rulare, malaxor de beton, buncăr de agregate, instalaţie completă electrică pneumatică.” Investiţia se cifrează la o valoare de 700.000 lei.

Durata estimată a lucrărilor de execuţie realizate în cadrul proiectului „Modernizare DN73 – Piteşti – Câmpulung – Braşov” şi, implicit, durata de închiriere a terenului aferent organizării de şantier este de 24 luni. Prin cele două contracte de închiriere, Primăria Rucăr se obligă să permită accesul către terenul public în vederea realizării activităţilor propuse de constructorul clujean, asigurând servitute de trecere pe o suprafaţă de 3.000 mp. M.B.

Sursa foto: Memoriul de prezentare depus de Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj A.R.L. SA la Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!