2.8 C
Campulung Muscel
07/12/2024

Firmele de construcţii găsesc de lucru şi la Poienarii de Muscel. Până pe 4 decembrie, sunt aşteptate oferte la licitaţia pentru renovarea dispensarului

Autorităţile comunei Poienarii de Muscel caută să obţină preţul cel mai mic oferit de cei care se vor înscrie până la data de 4 decembrie 2024 la licitaţia pentru reabilitarea dispensarului din satul de reşedinţă. Pe 18 noiembrie 2024 a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice anunţul referitor la iniţierea procedurii de achiziţie pentru găsirea executantului investiţiei susţinute din fonduri PNRR. 635.956,23 lei este valoarea „reabilitării moderate”, care presupune lucrări de rezistenţă – arhitectură, instalaţii sanitare, instalaţii sanitare interioare, reţele exterioare de apă, reţele exterioare de canalizare menajeră, instalaţii termice, centrală termică, instalaţii interioare de încălzire.

  • În ce constă lucrarea       

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie pe platforma SEAP pentru cei interesaţi de oferta de lucru de la Poienarii de Muscel, pentru reabilitarea construcţiei s-au prevăzut următoarele lucrări.

Pe partea de rezistenţă – arhitectură: desfacerea învelitorii, şarpantei, pardoselilor şi a tâmplăriei din lemn, fiind degradate; desfacerea completă a tencuielilor interioare; executarea peste parter a unui planşeu de beton cu grosimea de 10 cm, care se reazemă pe pereţii din cărămidă prin intermediul unei centuri din beton armat cu secţiunea de 30 x 25 cm; executarea peste planşeul de beton a unui atic din zidărie de cărămidă cu înălţimea de 60 cm, prevăzut la partea superioară cu o centură din beton armat cu secţiunea 30 x 20 cm; executarea unei noi şarpante din lemn ecarisat de brad, cu astereală din scândură de brad de 2,5 cm grosime şi învelitoare din tablă ambutisată tip ţiglă, cu accesoriile necesare; executarea, în toate camerele, a unor pardoseli alcătuite din strat de rupere a capilarităţii din pietriş de mărgăritar cu grosimea de 20 cm, peste care se toarnă un strat de rezistenţă din beton armat cu grosimea de 10 cm, apoi un strat termoizolator de polistiren extrudat cu grosimea de 5 cm, o şapă de egalizare din mortar de ciment cu grosime de 3 cm, peste care se montează gresia ceramic antiderapantă; pereţii interiori şi traversele se tencuiesc cu mortar de var de ciment. Pe o înălţime de 1,50 m de la podea se montează un placaj de faianţă, iar pe restul pereţilor şi pe tavane se aplică zugrăveală cu vopsea lavabilă de interior; tencuiala pereţilor exteriori se realizează cu mortar ciment-var, peste care se montează un strat termoizolator din polistiren expandat cu grosimea de 10 cm, conform tehnologiei lucrării; peste stratul de polistiren se aplică o zugrăveală din vopsea lavabilă pentru exterior – se montează o tâmplărie nouă din PVC cu geamuri termopan; pe faţada exterioară se execută un zid de sprijin din beton armat cu înălţimea de 2,50 m, la distanţă de 3 m de clădire. Între zidul de sprijin şi clădire se realizează o rampă de beton armat cu grosimea de 15 cm, pentru a asigura accesul la centrala termică; în jurul clădirii se execută un trotuar din beton armat cu lăţimea de 1 m şi grosimea de 10 cm, pe un strat de balast de râu cu grosimea de 10 cm.

În ceea ce priveşte instalaţiile sanitare interioare, pentru îndeplinirea cerințelor de alimentare cu apă în scopuri menajere, în această construcţie au fost prevăzute obiecte sanitare, care vor fi alimentate cu apă rece şi apă caldă menajeră. Alimentarea cu apă rece se va realiza prin racordarea la reţeaua stradală existentă în zonă, iar apa caldă menajeră va fi preparată într-un boiler bivalent cu capacitatea de 150 l, agentul termic folosit fiind de la C.T. cu funcționare pe lemne iarna şi electric, vara. S-a adoptat această soluţie deoarece consumatorii propuși sunt reduşi ca număr – un singur grup sanitar. Conductele de apă rece şi apă caldă pentru consum menajer sunt montate îngropat în şapa de egalizare sau aparente pe lângă elementele de rezistenţă ale construcției: ziduri, planşee, stâlpi. Instalaţiile interioare de distribuţie a apei reci şi a apei calde menajere la obiectele sanitare se vor executa din polipropilenă. Canalizarea apelor uzate menajere din interiorul clădirii se va face prin ţevi şi fitinguri din PVC pentru canalizare interioară cu mufă şi garnitură de cauciuc sau prin conducte de polipropilenă cu inel şi mufe. S-au prevăzut robinete pe conductele de apă la fiecare baie (grup sanitar), pentru a permite separaţia în cazul unei intervenţii în exploatare. Lavoarele se vor echipa cu baterii amestecătoare monocomandă. Rezervoarele WC se vor echipa cu robinete de închidere şi rezervoare spălare de semiînălțime. Conductele de distribuire apă rece și caldă se vor izola cu tuburi din cauciuc sintetic, având grosimea de 4-6 mm grosime pentru conductele montate în şliţuri practicate în perete.

Cât priveşte reţelele exterioare de apă, există un racord de apă care alimentează clădirea – fază existentă, însa acesta este vechi şi subdimensionat. S-a propus înlocuirea conductei de alimentare cu apă potabilă a clădirii, împreună cu refacerea în totalitate a instalaţiilor sanitare interioare. Alimentarea cu apă a construcţiei se va face din reţeaua exterioară de apă. În vecinătatea punctului de racord se va executa un cămin de branşament pentru apometru şi vanele de închidere.

Reţelele exterioare de canalizare menajeră: canalizarea apelor uzate din clădire se va face prin selectoare de canalizare cu racordare spre căminele exterioare de canalizare. Apele uzate colectate vor fi conduse spre fosa septică vidanjabilă (care se menţine) prin conducte de PVC pentru canalizări exterioare.

În domeniul instalaţiilor termice, se propune executarea unei centrale termice pe combustibil solid (lemne). Echiparea centralei termice se va face cu echipamentele descrise şi anume: cazan pentru preparare apă caldă de încîlzire 85/65°C, ardere normală, puterea termică nominală: Q = 40 kw; vas de expansiune închis cu membrană, V = 40 l; pompă circulaţie agent termic; pompă de recirculare agent termic între tur şi retur; pompă de recirculare agent termic la cazan; butelie de egalizare a presiunilor; accesorii: termometre, manometre, termostate. Racordarea cazanului termic la coşul de fum se face printr-un canal din inox 180 mm, care va fi montat cu pantă ascendentă de 8%  mm/m) spre coş. Coşul de fum va fi prevăzut cu uşiţă de curăţire la partea inferioară şi căciulă de protecţie (deflector) la partea superioară. A fost propus un coş de fum din ţeavă de inox de 200 mm, H = 7 m.

Instalaţii interioare de încălzire: încălzirea spaţiilor se realizează cu corpuri statice din ol cu două rânduri de panouri cu lamele, lungimile sau înălţimile au fost alese în funcţie de necesarul termic al fiecărei încăperi şi posibilităţile de montaj.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!