4 C
Campulung Muscel
08/12/2024

Constructorii care doresc să renoveze energetic fosta Maternitate au timp până pe 27 noiembrie să-şi depună ofertele la licitaţie

Până pe 27 noiembrie 2024 sunt aşteptate ofertele constructorilor interesaţi de lucrarea de renovare energetică a Pavilionului Administrativ al Spitalului Municipal. Startul licitaţiei organizate de Primăria Câmpulung s-a produs pe 11 noiembrie 2024, când a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice invitaţia de înscriere destinată deţinătorilor de firme cu acest profil. Câştigă oferta care corespunde cel mai bine criteriului „cel mai bun raport calitate – preţ”. Valoarea totală estimată a contractului, la debutul procedurii de achiziţie, este de 2.614.837,57 lei.

  • Documentaţia de licitaţie conţine referiri la „apartamente şi balcoane”  

Am parcurs şi noi documentaţia care stă la baza acestei licitaţii organizate cu destul de mare întârziere, raportat la momentul semnării contractului de finanţare, şi am constatat inadvertenţe în conţinutul ei. Întrucât autorul proiectului tehnic este acelaşi de la blocul Turn A2A, firma Gama Project Investment, din Bucureşti, acesta dă impresia că a uitat să schimbe datele problemei în memoriul tehnic general al investiţiei de la Pavilionul Administrativ. Proiectantul scrie despre apartamente şi balcoane în cazul clădirii fostei Maternităţi, pe care o ştiu toţi orăşenii, care are birouri, nu spaţii locative, ca la bloc. De fapt, la un moment dat, acesta chiar punctează necesitatea înlocuirii uşilor de acces în bloc. În sfârşit, câştigătorul licitaţiei se va convinge singur la faţa locului ce are de reabilitat, neputându-se baza pe nişte hârtii multiplicate de la o licitaţie la alta.

Tot de la autorul proiectului tehnic aflăm că imobilul a fost edificat în anul 1933 şi că a avut destinaţie de clădire administrativă a Spitalului de la începutul existenţei sale. Denumirea sub care este cunoscută clădirea în oraş, „fosta Maternitate”, contrazice susţinerea proiectantului.

Alte referinţe legate de Pavilionul Administrativ: suprafaţa construită la sol – 420 mp; suprafaţa desfăşurată – 1.104 mp; regimul de înălţime – demisol + parter + etaj + mansardă, clădire cu structura de beton armat şi zidărie portantă.

Potrivit specialistului care a lucrat expertiza tehnică, Pavilionul Administrativ se încadrează în clasa de risc seismic Rs III, corespunzătoare construcţiilor care pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structurală, dar la care degradările nestructurale pot fi importante. Din această clasă fac parte clădirile susceptibile de avariere moderată la acţiunea cutremurului de proiectare corespunzător Stării Limită Ultime, care poate pune în pericol siguranţa utilizatorilor. Expertul a concluzionat că nu sunt necesare lucrări de intervenţie structurală.

Prin urmare, investiţia se va limita la reabilitarea faţadelor şi a acoperişului cu sistem termoizolant din vată minerală, schimbarea tâmplăriei exterioare cu profile PVC şi înlocuirea glafurilor existente şi a uşilor de acces în clădire, termoizolarea planşeului din subsol şi realizarea unor instalaţii electrice şi termice eficiente din punct de vedere energetic.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!