Tot astăzi, 4 octombrie 2024, a fost marcat sfârşitul oficial al amenajării Parcului „Prichindelul” care, pe uscat, arată bine. Pe timp de ploaie, este nefiresc să se umple de bălţi, care persistă cu orele. Ziua programată pentru efectuarea recepţiei, doar cu nori rotindu-se pe cerul Câmpulungului, care s-au abţinut să strice deznodământul unei investiţii meritate de copiii cartierului, a permis vizionarea în condiţii favorabile a obiectivului. Oricât de cusurgiu ar fi privitorul necunoscător al detaliilor de ordin tehnic, asupra cărora se pot pronunţa doar specialiştii, nu este nimic de comentat în privinţa dotărilor. Locul de joacă este plin ochi de tentaţii, pe care cei mici abia aşteptau să le încerce. Aparatele de joacă nu mai au nimic în comun cu cele ale copilăriei adulţilor prezentului, care sunt uluiţi şi ei de dotările moderne şi atractive, montate cu generozitate. Cântă, vorbesc, chicotesc dacă te aşezi pe ele, dacă sari, dacă le manevrezi într-un anume fel, fiind, cu siguranţă, pe placul beneficiarilor. Totul este să se păstreze în bune condiţii, fiind păcat de banii cheltuiţi din taxele şi impozitele noastre, în caz de distrugere.
- Şi ca adult rămâi cu gura căscată de dotările ca dintr-o lume de basm
Primăriţa Elena Lasconi i-a însoţit în cartierul Grui pe membrii comisiei de recepţie, sosiţi ca să constate finalitatea lucrării de construcţie de la zero a unui parc care are de toate: loc de joacă pentru copii, loc de promenadă şi de relaxare pentru părinţi şi copii, două terenuri de sport pentru copii şi tineri. Este o investiţie într-un spaţiu verde complet, care oferă beneficiarilor inclusiv dispozitive inteligente pentru încărcarea telefoanelor, dotări pentru biciclişti şi amatorii de mişcare în aer liber. Tinerii care vor să practice sporturile preferate au la dispoziţie două terenuri nou-nouţe: unul multifuncţional şi altul pentru baschet, o promisiune a Elenei Lasconi, din timpul primei candidaturi la funcţia de primar, faţă de un grup de tineri, care i-au cerut o astfel de facilitate.
Cei care au trecut de 40 de ani îşi amintesc, cu siguranţă, cum arăta „Prichindelul” înainte de ’90, de o modestie în materie de dotări, concurată în deceniile de democraţie care au urmat de imaginea degradării lor. Vechi, urât, cârpit, înghesuit este caracterizarea insuficientă a parcului în care ce se strica se înlocuia tot cu o vechitură reparată de ADP-işti.
Aspectul sărăcăcios ţine de trecut, căci prezentul ia ochii şi celor a căror copilărie a rămas doar în inima lor. Totul este nou şi impecabil şi ţine de bunul nostru simţ să rămână în stare bună. Văzând atâta bogăţie de dotări ultramoderne, cei de la ISC Argeş au întrebat, prevăzători, despre sistemul de monitorizare video. Va fi supravegheat video, mai cu seamă că sunt atâţia înghiontiţi de gânduri rele, care scrijelesc, rup, îndoaie, trag de aparatele de joacă, cu intenţia de a le face praf.
Comisia de recepţie a avut aceeaşi componenţă ca în cazul investiţiei de amenajare a Bulevardului „Pardon”, exceptând reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Cultură – nefiind o lucrare în situl istoric – şi cei ai Poliţiilor Municipală şi Locală: Mădălina Zăgărin, în calitate de preşedinte, Daniela Buzescu, Georgeta Emanuela Bratu şi Tania Popa, de la Primăria Câmpulung, Cornelia Dumitru şi Mărgărit Călugărescu, reprezentanţii ISC Argeş. Iar cu statut de invitaţi au participat: George Găman, din partea executantului, Ion Ciortan, de la ADP Câmpulung.
Efectuarea recepţiei a permis deschiderea parcului pentru copii, mai cu seamă că primul beneficiar s-a ivit încă din timpul inspecţiei şi s-a zgâit de dincolo de gard, până când primăriţa Elena Lasconi l-a îndemnat să intre şi să încerce ce-l atrage cel mai mult dintre minunăţiile achiziţionate pentru cele mai pretenţioase gusturi, învăţate cu dotările parcurilor din oraşele mari ori centrele comerciale cu ştaif.
Rugămintea autorităţilor, lansată la precedentele inaugurări de parcuri – Dragalina şi Alexandru cel Bun -, se menţine şi în acest caz. Nu distrugeţi bunurile care sunt ale tuturor, plătite de noi toţi, indiferent că mergem sau nu în parcuri! Iar dacă sesizaţi acte de vandalism, nu ezitaţi să le semnalaţi celor în drept să aplice sancţiuni!