3.5 C
Campulung Muscel
23/03/2023

O singură ofertă pentru lucrarea de canalizare de la Podu Dâmboviţei. Valah Construct Grup, asociată cu Zeus, pentru contractul de 26 milioane de lei

Nicio emoţie pentru asocierea de firme înscrisă la licitaţia de la Dâmbovicioara având ca obiect un contract în valoare de 26.240.000 lei. În ciuda valorii mari a lucrării, doar doi constructori asociaţi, având de partea lor o firmă de proiectare şi trei subcontractanţi, au manifestat interes pentru invitaţia primarului Dumitru Secăreanu. Lucrarea pentru care se caută proiectantul şi executantul/executanţii este „Canalizarea apelor uzate menajere în satul Podu Dâmboviţei din staţiunea turistică de interes naţional, comuna Dâmbovicioara”. Termenul de înscriere a expirat pe 13 martie 2023. Edilul căuta să obţină oferta cu cel mai bun raport calitate – preţ, însă n-are din ce alege, neavând decât o singură variantă de studiat.

  • Doi constructori cunoscuţi din judeţ au accesat procedura de licitaţie

Prin anunţul postat în SICAP pe 24 februarie 2023, autorităţile locale de la Dâmbovicioara urmăresc să-şi asigure proiectarea, execuţia lucrărilor şi asistenţa tehnică din partea proiectantului pe parcursul desfăşurării şantierului. În etapa proiectării, cerinţele autorităţii contractante constau în proiect tehnic şi detalii de execuţie. Execuţia propriu-zisă a lucrării priveşte reţelele de canalizare şi realizarea căminelor pentru racordarea la reţeaua de canalizare a gospodăriilor, inclusiv organizarea de şantier.

Licitaţia organizată de Primăria Dâmbovicioara n-a trezit interesul decât al unei asocieri de firme. Aşadar, comisia de licitaţia n-are cine ştie ce de lucru, nefiind de studiat decât o singură ofertă. Asocierea de firme care a accesat procedura este formată din societăţi foarte cunoscute în judeţ, consacrate în domeniul contractelor cu instituţiile publice. Au notorietate atât constructorii, cât şi firma de proiectare cooptată alături de executanţi, întrucât cerinţele autorităţii contractante au privit un pachet de servicii complet.

Fac parte din asocierea care, cel mai probabil, va obţine contactul, neavând concurenţă, Valah Construct Grup SRL (reprezentant Viorel Olteanu), din Piteşti, în calitate de lider, Zeus SA (reprezentant Gheorghe Marica), din Piteşti, ofertant, Proiect Infra 2005 SRL (reprezentant Ecaterina Pletoiu), din Piteşti, Development Future Solution SRL (reprezentant Bogdan Constantin Popescu), din Piteşti, subcontractant, Acvafor Proiect SRL (reprezentant Marius Liviu Sitaru), din Piteşti, subcontractant, Daficom Construct Instal SRL (reprezentant Daniela Chiţescu), din Bogaţi, subcontractant.

Prin achiziţia aflată în derulare în această perioadă, autorităţile de la margine de Muscel urmăresc atât actualizarea proiectului, cât şi execuţia lui în teren. Potrivit SICAP, reţeaua de canalizare menajeră se va realiza paralel cu drumul naţional DN73, drumul judeţean DJ730, drumul comunal DC21 şi pe străzile aparţinătoare satului Podu Dâmboviţei. Întreaga reţea de canalizare menajeră va deservi o populație de 2.417 locuitori. Apele uzate menajere preluate de reţeaua de canalizare proiectată vor fi descărcate în staţia de epurare propusă, ce a fost dimensionată în vederea preluării satelor Podu Dâmboviţei şi Dâmbovicioara.

Magda BĂNCESCU

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!