13.7 C
Campulung Muscel
06/10/2024

Bogdan Oancea, primarul ales la Bughea de Jos: „Avem probleme cu cetăţenii din zona Măcelaru, care au foarte mulţi cai şi duc resturile menajere în albiile râurilor”

Camerele video vor ajuta administraţia locală de la Bughea de Jos să-i prindă pe cei care aruncă gunoi pe malurile râurilor, dar şi în apă. Această situaţie este în topul delictelor comise în comuna învecinată Câmpulungului, asta şi din cauza existenţei comunităţii de la Valea Măcelarului, unde, după cum viitorul primar Bogdan Oancea relata, sunt foarte mulţi cai în gospodăriile sătenilor. Din câte s-a înţeles din prezentarea acestuia, sistemul de supraveghere video nu va ocoli cătunul mărginaş, fiind normal să monitorizezi video cu prioritate zonele în care mai este de lucrat în privinţa civilizaţiei. Primăria îşi permite să întreprindă investiţia în supravegherea unor puncte „fierbinţi” ale localităţii datorită finanţării nerambursabile obţinute prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Prin PNRR, Bughea de Jos a accesat fonduri pentru proiecte de reabilitare termică a Dispensarului din localitate, pentru digitalizarea administraţiei locale, cât şi pentru instalarea de camere de luat vederi şi tehnologizare. Un alt proiect reuşit, care a şi fost implementat, a fost modernizarea unităţilor şcolare cu mobilier şi aparatură necesară dezvoltării unui învăţământ la nivel european.

  • Bogdan Oancea: „Încă întâmpinăm probleme cu deversarea deşeurilor în zone mai puţin vizibile de către cetăţeni”

Proiectul de supraveghere video cuprinde montarea a 24 de camere în diverse zone ale localităţii. „Camere de supraveghere care trebuie să ofere administraţiei locale, din punctul meu de vedere, posibilitatea să vadă în timp real ce se petrece în comună. Încă întâmpinăm probleme cu deversarea deşeurilor în zone mai puţin vizibile de către cetăţeni. Avem probleme şi cu cetăţenii din zona Măcelaru, care nu respectă întotdeauna prevederile legale. Ei au foarte mulţi cai şi duc resturile menajere în albiile râurilor. Şi noi trebuie să intervenim în permanenţă să facem curat. Iar eu preconizez că instalarea sistemului de supraveghere video va ajuta administraţia locală să corecteze aceste minusuri din localitatea noastră.”, afirma viitorul primar de la Bughea de Jos.

Investiţia constă în instalarea camerelor, care vor fi prevăzute, fiecare în parte, cu o cartelă care va transmite live. Informaţiile vor fi colectate de mai multe modem-uri, care le transmit pe trei monitoare în interiorul Primăriei. Potrivit lui Bogdan Oancea, monitoarele ar trebui montate într-un birou special pentru această activitate, unde angajatul de la Situaţii de Urgenţă să poată urmări filmările în timp real, dar şi să poată opera sistemul atunci când vrea să vadă, de exemplu, ce s-a întâmplat în cursul nopţii. La Situaţii de Urgenţă va trebui făcută o angajare atât pentru acţiunile specifice SVSU, dar şi pentru sarcinile de monitorizare video, plus alte misiuni ce-i vor fi atribuite de către primar.

Să punctăm câte ceva şi despre investiţia de iluminat public, care trebuie completată cu zonele rămase în afara proiectului implementat în urmă cu câţiva ani. În anul 2019, prin intermediul unui program naţional de finanţare gestionat de Ministerul Mediului a fost reabilitată reţeaua de iluminat stradal de la Bughea de Jos. A fost o investiţie de valoare mare, care s-a bazat şi pe o cofinanţare substanţială din partea bugetului local. La acel moment, s-au introdus 600 de lămpi noi, inteligente, în sistemul de iluminat public, care acoperă aproximativ 70% din teritoriul localităţii. „Iluminatul stradal modern va trebui extins şi pe străduţele adiacente, în care nu a ajuns acel proiect.”, a încheiat Bogdan Oancea, aflat la finalul mandatului de viceprimar.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!