31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Elevi din toată ţara participă în această săptămână la Tabăra Naţională de Matematică, organizată de LIONS la Câmpulung

În perioada 8-13 iulie 2024, Câmpulungul este gazda ediţiei a XIV-a a „Taberei Naţionale de Matematică”, un eveniment organizat de LIONS Club „Negru Vodă” în colaborare cu District 124 România. Partenerii locali, Liceul cu Program Sportiv şi Casa de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu”, contribuie la desfăşurarea activităţilor destinate tinerilor absolvenţi de clasa a VII-a veniţi din toate colţurile ţării pentru a studia matematica.

  • Pe lângă studiu, elevii vor beneficia şi de activităţi recreative

Tabăra este organizată pentru toate cluburile districtului şi se adresează absolvenţilor claselor a VII-a, care vin din diverse locuri ale ţării, la Câmpulung, cu scopul de a se perfecţiona la matematică, dar şi pentru a participa la diferite activităţi recreative. Acestea sunt gândite astfel încât să îmbine învăţarea cu distracţia, elevii având ocazia să viziteze diverse obiective turistice din Câmpulung şi împrejurimi.

Coordonarea activităţilor educaţionale este asigurată de doi profesori, respectiv prof. Ion Cicu, redactor la Gazeta Matematică şi coordonator al platformei viitoriolimpici.ro, şi prof. Adrian Romilă, membru LIONS Club din Mediaş. Aceştia vor ghida elevii printr-un program de matematică menit să le dezvolte abilităţile în această materie şi să-i pregătească pentru viitoare competiţii. Deschiderea oficială a avut loc astăzi, 8 iulie 2024, la Liceul cu Program Sportiv, în prezenţa organizatorilor: Sergiu Cicu, fostul preşedinte al Clubului Lions „Negru Vodă”, Dan Şain, Past Governor District 124 România, Gabriela Matei, preşedintele în exerciţiu al Clubului Lions „Negru Vodă”, Camelia Graţiela Tudoran, director al Casei de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu”, Iuliana David, Melania Voinescu şi cei doi profesori coordonatori, Ion Cicu şi Adrian Romilă. Pe tot parcursul taberei, elevilor li se asigură condiţii optime de cazare, masă şi activităţi de relaxare. „Bine aţi venit la Câmpulung, copii! O să fie ceva interesant pentru voi, pentru că deja este a şaptesprezecea oară când o facem şi, ca să nu devină o rutină, nu o mai facem singuri, o facem întotdeauna cu LEO Leolution Câmpulung, care este cea mai frumoasă şi activă aripă a LIONS-ului muscelean. O facem acum şi pe bază de matematică, nu numai cu profesorul Ion Cicu, ci şi cu un alt coleg şi prieten LIONS din Mediaş, Adrian Romilă, care se alătură echipei pentru ca experienţa voastră la Câmpulung să fie cât mai plăcută, dar şi utilă. Utilă în ceea ce priveşte matematica, iar plăcută în ceea ce priveşte programul de după matematică, respectiv plimbări şi excursii prin care veţi cunoaşte Câmpulungul şi împrejurimile lui. Eu sper să vă simţiţi cât mai bine, sper să înţelegeţi că această tabără este menită să vă ajute atât în cariera de mici matematicieni, cât şi în a descoperi ţara aceasta, să o vedeţi şi să vă bucuraţi de frumuseţile ei, începând cu mica bucăţică de la Câmpulung. Eu vă mulţumesc în primul rând că aţi luat această decizie de a veni la Câmpulung şi de a învăţa matematică, o să vă placă aici! Colegii voştri de la LEO Leolution puţin mai mari – nu mult mai mari – vă vor însoţi, pentru că sunt la fel de tineri ca şi voi, sunt ambiţioşi şi cred că poate să fie şi un exemplu pentru voi ce înseamnă să fii implicat într-o activitate comunitară, ce înseamnă să te implici în comunitatea ta, iar leuţii de la LEO Leolution sunt foarte implicaţi în comunitatea musceleană.”, le-a transmis Dan Şain, Past Governor District 124 România, elevilor sosiţi la Câmpulung.

  • Vineri, la Complexul „CERAMUS”, toţi participanţii vor fi premiaţi

Iată care sunt tinerii pasionaţi de această disciplină, care vor sta, timp de o săptămână, la Câmpulung: Isabela Maria Berariu – Timişoara, Nicolas Richard Blaj – Roman, Iulia Georgiana Catană – Orăştie, Tudor Matias Constantin – Ploieşti, Cerasela Maia Istoc – Roman, Alexandru Casian Keresztesi – Câmpia Turzii, Albert Cătălin Miu – Găeşti, Ştefania Olteanu – Sibiu, Fabian Andrei Parauanu – Ploieşti, David Lucas Tera – Orăştie, Alexandru Cosmin Vlad – Găeşti, Diana Maria Stoica – Sibiu.

Pe lângă activităţile de învăţare, participanţii vor beneficia de un tur al oraşului în care vor vizita Mănăstirea „Negru Vodă” şi Biserica Catolică „Sfântul Iacob”, Mausoleul de la Mateiaş, Casa Memorială „George Topîrceanu”, Castrul Roman Jidova, Muzeul Automobilului Românesc, Păstrăvăria Nămăeşti. Toţi elevii vor fi recompensaţi cu diplome de participare, iar cei mai buni vor obţine şi premii. Vineri, 12 iulie 2024, aceştia vor vizita Complexul „CERAMUS”, unde se va organiza Festivitatea de Premiere, apoi vor lua parte la un foc de tabără prin care să marcheze sfârşitul taberei, iar sâmbătă, 13 iulie, se vor întoarce acasă.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!