37.4 C
Campulung Muscel
17/07/2024

A fost desemnat dirigintele de şantier pentru lucrarea de eficientizare energetică a Spitalului Câmpulung

Primăria Câmpulung a efectuat achiziţia pentru desemnarea dirigintelui de şantier care va supraveghea execuţia lucrării de renovare energetică a Spitalului Municipal. Pe 28 iunie 2024, autorităţile locale au atribuit direct contractul firmei Proexcon Trading 2014 SRL, din localitatea Ulmi, judeţul Dâmboviţa, la preţul de 89.845 lei. Societatea dâmboviţeană va presta servicii de asistenţă tehnică – dirigenţie de şantier pentru investiţia de eficientizare energetică a unităţii sanitare din municipiu.

Odată bifată şi această formalitate, Primăria Câmpulung, Spitalul Municipal şi constructorul, părţile implicate în cea mai mare, din punct de vedere al valorii, investiţie a administraţiei publice locale, sunt aproape de startul lucrărilor finanţate din fonduri europene obţinute prin PNRR.

Pe 3 aprilie 2024, primăriţa Elena Lasconi a semnat contractul de „Renovare energetică a Spitalului Municipal Câmpulung” cu omul de afaceri Octavian Bălţoi, managerul firmei Grup Primacons SRL, din Slatina, lidera asocierii de cinci agenţi economici, care include şi societatea câmpulungeană Inic SRL, câştigătoare a licitaţiei. Lucrarea a fost câştigată cu preţul de 25.399.361, 61 lei, faţă de 27.165.940,60 lei, valoarea cu care contractul a fost scos la licitaţie.

Investiţia complexă cuprinde următoarele îmbunătăţiri: schimbarea instalaţiei termice şi a celei de apă caldă, montarea de panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, plus un transformator, asigurarea eficienţei energetice cu ajutorul vatei bazaltice, schimbarea tablei acoperişului, hidroizolaţie şi termoizolaţie a acoperişului. Pentru producerea energiei termice se vor folosi şase pompe de căldură cu eficienţă energetică mărită, care vor merge în paralel cu centrala termică, soluţie care se va reflecta într-un consum redus de energie. Iar pentru producerea apei calde menajere se vor folosi panouri de apă caldă montate pe clădirea centralei termice. Producerea apei calde nu va implica, practic, niciun cost.

Municipalitatea câmpulungeană a fost acceptată în programul P.N.R.R. de reabilitare energetică a instituţiilor publice din subordinea primăriilor cu mai multe clădiri ale complexului medical: Pavilionul ORL şi Psihiatrie, Pavilionul Administrativ (fosta Maternitate) şi clădirea centrală a Spitalului Câmpulung.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!