18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Medicii ortopezi Alexandru Roşu şi Adrian Mincă vor profesa la Spitalul Câmpulung. Pentru cele două posturi disponibile au concurat trei doctori

La sfârşitul lunii mai, au debutat formalităţile prevăzute în cadrul concursului organizat de Spitalul Municipal Câmpulung pentru ocuparea a două posturi de medici specialişti la Compartimentul Ortopedie şi Traumatologie. Spre deosebire de alte specialităţi medicale, pentru a căror asigurare cu personal instituţia de sănătate întâmpină dificultăţi, prin neînscrierea candidaţilor la concursuri, în acest caz putem spune că a fost concurenţă, fiind trei pretendenţi ai celor două locuri vacante. Aşadar, şi-au manifestat interesul de a lucra la unitatea medicală locală trei doctori, care au avut o prestaţie bună la cele două probe susţinute în luna mai, scrisă şi clinică, reflectată în rezultatele obţinute. Cele mai bune punctaje le-au avut Adrian Mincă şi Alexandru Roşu, care se alătură echipei de medici ortopezi ai Spitalului Câmpulung. Instituţia bifează astfel încă o reuşită în cea mai mare provocare întâmpinată: atragerea de personal pregătit, dornic să profeseze în municipiul nostru.

  • Alexandru Roşu, un câmpulungean care va profesa acasă  

Alexandru Nicolae Roşu, medic specialist Ortopedie-Traumatologie, se numără printre cei mai noi membri ai colectivului medical al Spitalului Câmpulung, după promovarea concursului de la începutul acestei veri.

Câteva referinţe despre acest specialist tânăr cu origini câmpulungene. În intervalul 2008-2012, a urmat cursurile Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”. La capătul celor şase ani de pregătire la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, între 2012-2018, Alexandru Roşu şi-a luat diploma de medic, cu lucrarea de licenţă „Restabilirea lordozei lombare după corecţia chirurgicală a cifozei Scheuermann”.

În octombrie 2022, şi-a completat pregătirea cu „Goethe-Zertifikat B2”, emis de Goethe Institut Bukarest. Între ianuarie 2019 – decembrie 2023, s-a derulat perioada de rezidenţiat în Ortopedie-Traumatologie în cadrul Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foişor din Bucureşti. Începând cu luna ianuarie a acestui an, Alexandru Roşu are statutul profesional de medic specialist. Extra activităţii medicale, portofoliul tânărului medic cuprinde o serie de cursuri şi conferinţe la care a participat între 2019-2023 , precum şi articole în publicaţii de specialitate.

  • Adrian Mincă vine de la Bucureşti la Câmpulung

Celălalt medic specialist în Ortopedie-Traumatologie, care va veni la Spitalul Câmpulung, este Adrian Mincă, despre care aflăm mai multe amănunte din CV-ul său. „Sunt medic specialist Ortopedie-Traumatologie, pasionat de meseria mea. Sunt obişnuit cu cazurile dificile, precum şi cu un flux crescut de pacienţi, având la activ aproximativ 200 de gărzi efectuate. Am efectuat şi asistat multiple intervenţii chirurgicale din sfera osteosintezelor, artroplastiilor, precum şi a artroscopiilor. Practica medicală neîntreruptă mi-a permis să acumulez cunoştinţele şi experienţa necesară evaluării şi tratării atât a leziunilor cronice, cât şi acute, dar şi pentru a decide când tratamentul chirurgical sau conservator servesc cel mai bine interesului pacientului.”, precizează Adrian Mincă, absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti (2011-2017).

Experienţa sa profesională până în acest moment cuprinde următoarele repere: medic rezident la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (ianuarie 2018 – decembrie 2022); medic specialist – contract de gărzi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (ianuarie 2023 – prezent); medic specialist, la Clinica „Sfânta Maria” Bucureşti (iunie 2023 – prezent). Şi biografia sa conţine mai multe participări la congrese şi conferinţe naţionale în specializarea medicală în care s-a format.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!