20.7 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Liviu Teodorescu, invitatul special în seara de final a Festivalului „Perspective”, derulat de Fundaţia „Acasă în Muscel”

În perioada 6-8 iunie 2024, Câmpulung a fost gazda celei de-a treia ediții a Festivalului „Perspective”, un eveniment dedicat tinerilor, derulat de Fundaţia „Acasă în Muscel”, care a reunit peste 200 de adolescenți. Sub genericul „sare și piper”, ediția din acest an a fost organizată cu scopul de a aduce în prim-plan importanța ingredientelor unei vieți sănătoase, atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic. Programul a inclus ateliere de dezvoltare personală, sesiuni de inspirație cu invitați de marcă, dar și momente de relaxare prin muzică și film.

  • Deschiderea Festivalului: Ateliere de Comunicare și Proiecții de Film

Festivalul a debutat pe 6 iunie cu un atelier de îmbunătățire a abilităților de comunicare, susținut de Estera Grigore, un trainer cu vastă experiență în acest domeniu. Adolescenții au avut ocazia să învețe și să exerseze tehnici de comunicare eficientă pentru relațiile lor interpersonale. Seara s-a încheiat cu o proiecție de film, care a oferit participanților un moment de relaxare.

  • Echilibrul în Relații și Concert de Rock Alternativ

Ziua de 7 iunie a continuat cu activități la fel de captivante. Teodora Iacob, coach cu peste 600 de ore de experiență în lucrul cu profesioniști din diverse domenii, a moderat o serie de dezbateri și exerciții practice pe tema echilibrului în diverse tipuri de relații. Adolescenții au fost provocați să reflecteze asupra dinamicii relațiilor lor și să găsească soluții pentru a menține acest echilibru. După-amiaza a fost animată de un concert susținut de Bogdan Tănăsescu, chitarist, vocalist și compozitor în trupa Rana. Cu o energie debordantă, Bogdan Tănăsescu a reușit să captiveze audiența cu o porție sănătoasă de rock alternativ, oferindu-le adolescenților un prilej de distracție și de eliberare a energiei acumulate.

  • Sport și Sănătate Emoțională

Ultima zi a festivalului, 8 iunie, a început în forță cu prezența Alisiei Perșa, Campioană Mondială la Street Workout și Calisthenics Freestyle, alături de Tudor Oprina, principalul promotor al acestui sport în Câmpulung. Cei doi au discutat cu tinerii despre importanța unui stil de viață sănătos, disciplina necesară în sport și rolul sportului în formarea caracterului. După-amiaza a continuat cu întâlnirea dintre adolescenți și Petronela Rotar, o cunoscută psihoterapeută și autoare de succes. Petronela a abordat subiecte din sfera sănătății emoționale, răspunzând întrebărilor tinerilor și oferindu-le sfaturi practice despre gestionarea emoțiilor și depășirea obiceiurilor nesănătoase.

  • Închiderea Festivalului: Concert și Întâlnire cu Liviu Teodorescu

Festivalul s-a încheiat cu un moment de neuitat, oferit de Liviu Teodorescu, un artist foarte popular în rândul tinerilor. Spațiul de la Convivial a fost umplut de voie bună și cântec, adolescenții cântând împreună cu artistul melodiile sale foarte cunoscute. Liviu Teodorescu a răspuns la peste 20 de întrebări adresate de tineri, oferind detalii despre cariera sa și oferindu-le inspirație celor prezenți. Ediția din acest an a fost organizată de o echipă de opt liceeni entuziaști: Theodora Moiceanu, Alesia Chiva, Iulia Matei, Teodora Vasile, Radu Oncioiu, Florina Badea, Teodora Oproiu și Miruna Vlădoiu. Aceștia au fost susținuți de Fundația „Acasă în Muscel” și au făcut parte din programul de dezvoltare personală „Liderii de mâine”. Prin Festivalul „Perspective” s-a demonstrat importanța implicării tinerilor în activități de dezvoltare personală și comunitară, oferindu-le oportunități de a învăța, de a se exprima și de a se conecta cu modele inspiraționale din diverse domenii.

Pentru a rămâne la curent cu următoare ediții, tinerii musceleni sunt invitați să urmărească pagina https://www.instagram.com/perspectivefest/ și să exploreze website-ul www.perspectivefest.ro.

R.A.Ș.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!