25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Echipa „IOLICIA” de la Colegiul „Carol I” este câştigătoarea Premiului I la Olimpiada Naţională a Animatorilor

Trei eleve de la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” au obţinut Premiul I la etapa naţională a Olimpiadei Animatorilor, care s-a desfăşurat, de curând, la Odorheiu Secuiesc, competiţie specifică liceelor şi colegiilor pedagogice.

În cadrul Olimpiadei Naţionale a Animatorilor, desfăşurată la Odorheiul Secuiesc în perioada 15-18 mai 2024, echipa care a reprezentat Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” a fost „IOLICIA”, cea care a adus în competiţie un proiect inspirat dintr-o emisiune cunoscută la nivel internaţional, intitulat „Câmpulung Express – Drumul Caroliştilor”,  dar pe care cu foarte multă imaginaţie, creativitate şi perseverenţă au reuşit să o reinventeze şi să o aducă în mijlocul comunităţii câmpulungene. În cadrul competiţiei au fost evaluate competenţele, aptitudinile şi comportamentele elevilor dobândite pe parcursul anilor de şcoală în liceele pedagogice, atât în context formal, cât şi în context non formal din domeniile de animaţie socio-educativă, din domeniile ştiinţelor educaţiei, educaţie media, literaţie şi comunicare. Obiectivul fundamental al Olimpiadei Animatorilor este acela de a dezvolta competenţele elevilor şi de a-i încuraja în sensul de a organiza activităţi de timp liber specifice animaţiei socio-educative şi nu în ultimul rând de a valorifica competenţele media ale acestora, cât şi competenţele digitale.

Olimpiada Animatorilor se desfăşoară pe două niveluri de învăţare: nivelul 1 – clasele a IX-a şi a X-a şi nivelul 2 – clasele a XII-a şi a XII-a. Pentru organizarea proiectelor şi activităţilor socio-educative, copiii sunt grupaţi în echipe a câte trei membri, având rolul de animatori educaţionali în proiectele respective, pe nivelul 1 sau 2. De asemenea, olimpiada se desfăşoară pe două secţiuni: Secţiunea de divertisment şi secţiunea de dezvoltare personală.

Totodată, în cadrul olimpiadei au fost două probe, respectiv Proba A, care a constat în prezentarea acestui proiect pe care elevele le-au desfăşurat de-a lungul acestui an şcolar, proiect pe care au trebuit să-l sintetizeze în 10 pagini şi să-l prezinte în 10 minute în faţa comisiei, convingându-i de impactul pe care l-a avut acest proiect în comunitatea locală şi Proba B, care, prin tragere la sorţi, carolistele au trebuit să organizeze o activitate cu ceilalţi competitori prezenţi la Olimpiada Animatorilor. În cadrul acestei olimpiade sunt evaluate competenţele elevilor, atât din perspectiva disciplinelor de specialitate pe care ei le studiază în liceele pedagogice, cultura generală şi experienţa organizatorică pe care au dobândit-o prin implicarea şi în alte proiecte de animaţii educaţionale în cadrul Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”. Echipa „IOLICIA” este recunoscută prin implicarea lor în ceea ce priveşte proiectele de animaţie educaţională, precum „Musical cu Caroliştii”.

La etapa naţională au participat peste 60 de elevi care s-au înscris ca voluntari şi 36 de concurenţi. Proiectul „Câmpulung Express – Drumul Caroliştilor” a constat în 16 probe, desfăşurate în 16 locaţii diferite, printre acestea fiind: probe de cultură generală, probe sportive, dar şi probe artistice, care s-au derulat pe parcursul unei zile întregi. „A fost un proiect de succes, apreciat de întreaga comisie de evaluatori din cadrul Olimpiadei Naţionale de Animatori şi noi le mulţumim că ne-au reprezentat şi îi felicităm!”, a transmis prof. Coralia Palade.

R.A.Ș.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!