11 C
Campulung Muscel
23/05/2024

În afară de ADP, niciun cetăţean nu a ieşit la curăţenia de Paşti

În timp ce angajaţii ADP au început curăţenia de Paşti în această săptămână, lipsa implicării cetăţenilor pentru îngrijirea spaţiilor verzi din jurul proprietăţilor devine evidentă. Mai multe echipe au început să taie iarba din faţa blocurilor, să tundă gardurile vii şi să rupă buruienile de pe gardurile caselor, iar asta nu este treaba ADP, ci a cetăţenilor, a celor care locuiesc în blocurile a căror iarbă a crescut până la genunchi şi a celor care trebuie să-şi îngrijească propriile garduri ale casei.

Deşi responsabilitatea pentru întreţinerea acestor zone revine comunităţii, se pare că mulţi locatari nu sunt dispuşi să se implice. Viceprimarul Alin Vlădău i-a încurajat de mai multe ori pe cetăţeni să asigure curăţenia din jurul proprietăţii lor, însă mulţi par să ignore acest lucru. Iar acest îndemn nu vine din cauză că nu ar exista sculele necesare, sau că nu vrea Primăria să-i sprijine pe cei dornici să ajute la înfrumuseţarea spaţiilor unde locuiesc, ci din cauza personalului ADP, care nu este îndeajuns pentru a acoperi toate zonele oraşului, iar sarcina de a îngriji spaţiile verzi din faţa blocului le revine şi cetăţenilor, însă lipsa de interes şi implicare din partea acestora este destul de mare.

În această dimineaţă, cel puţin până în ora prânzului, cu toate că ADP a intervenit în zonele în care vegetaţia crescuse necontrolat, cu iarba care ajungea până la genunchi, locatarii blocurilor nu au dat nici un semn de implicare sau sprijin. În ciuda faptului că se făcea curăţenie chiar pe strada principală, fiind şi una dintre cele mai tranzitate artere din oraş, respectiv Bulevardul Ion Mihalache, care se leagă cu Bulevardul I.C. Brătianu, lipsa de interes din partea cetăţenilor este dezamăgitoare. Totuşi, alături de lucrătorii serviciului public, au fost şi persoane asistate social care au ieşit să ajute la curăţenie. Potrivit uneia dintre acestea: „Muncă voluntară nu face nimeni!”. Şi are mare dreptate, întrucât nimeni, în afară de muncitorii ADP, în această dimineaţă, cât timp am fost prezenţi pe teren, nu a sărit să ajute la curăţenia de dinaintea Paştelui.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!