11 C
Campulung Muscel
22/05/2024

Fostul Cămin Cultural din Vişoi a rămas fără niciun pic de teren, ajungând să fie flancat, la limită, de alte case. Exclus să pui o schelă, darămite să-i asiguri un trotuar de gardă!

Dacă fostul Cinematograf „Balada” are şanse să-şi schimbe aspectul deplorabil cauzat de deceniile în care a fost lipsit de utilitate, nu la fel stau lucrurile în cazul Căminelor Culturale de la periferiile Câmpulungului. Era ideal să fie salvat măcar cel din Vişoi, care poartă semnătura arhitectului Dimitrie Ionescu Berechet şi care, datorită spaţiului generos oferit, putea primi o funcţionalitate. Spaţiu generos doar în interior, căci exteriorul este complet lipsit de teren, proprietăţile învecinate fiind, practic, lipite de clădirea fostului Cămin Cultural. Cum s-a ajuns aici?

Această întrebare – retorică, în opinia administratorului public al Câmpulungului – a fost lansată în timpul dialogului purtat de aceasta cu moderatorul emisiunii „Obiectiv muscelean”, de la Clar TV. „Dacă vorbim despre Căminul Cultural din Vişoi, haideţi să vorbim un pic şi despre administraţia publică locală din fostele mandate. Dacă eu vă aduc un cadastru să vedeţi cum acea clădire este flancată stânga-dreapta, la limita proprietăţii, de alte case, încât eu nu sunt în stare să pun o schelă! Eu nu mai vorbesc despre a avea trotuar de gardă, de a avea spaţiu verde, căci vorbim, totuşi, despre un cămin cultural. Probabil, s-au făcut retrocedări, căci altfel nu-mi imaginez cum ar fi rămas fără niciun pic de teren, până la limită. Haideţi să vedem ce mai faci cu această clădire în acest moment.”, relata administratorul public.

În opinia acesteia, pe lângă lipsa cu desăvârşire a terenului înconjurător, construcţia este dezavantajată şi de amplasamentul ei la capătul străzii Cuza Vodă, într-o zonă de case a Câmpulungului. „Nu este ultracentrală. M-am gândit, la un moment dat, la un afterschool. Dar pentru activităţile cu copiii avem nevoie de un spaţiu în aer liber şi nu de o ieşire direct în stradă. În acest moment, eu nu am o soluţie pentru această clădire. Poate, dacă vom avea o solicitare de la un privat, cum a fost domnul Emil Hagi, care a transformat Căminul Cultural Apa Sărată într-un muzeu… sau dacă voi găsi într-un ghid de finanţare la ce s-ar preta,  le vom aborda şi pe acestea. Momentan, vor rămâne nişte clădiri „fantomatice”, până când le găsim un scop.”, a afirmat city-managerul Ioana Marcu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!