11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Bogdan David, fostul preşedinte al PNL Câmpulung, este oficial membru al „familiei PSD”

Trecerea lui Bogdan David, fostul preşedinte al PNL Câmpulung la PSD, nu este chiar o surpriză, deşi trebuie să recunoaştem că a fost surprinzătoare anunţarea intrării lui în „familia PSD” la evenimentul de lansare a candidatului la funcţia de primar. Prezentarea „achiziţiei” pe linie politică a eclipsat, practic, momentul lui Georgel Mădulărea, care a trecut în planul secund al întrunirii de partid de joi seara, de la Complexul „Ciobănaşu’”. Conducerea PSD a bifat şi acest moment electoral, care, la alegerile precedente, umplea sala Clubului ARO. De data aceasta, n-a mai fost chiar aceeaşi mobilizare, PSD-iştii fiind realişti că participarea PSD Câmpulung la alegerile din 9 iunie 2024 are ca miză doar Consiliul Local, nu şi funcţia de primar, al cărei ocupant în mandatul 2024-2028 se cunoaşte de pe acum.

  • David, „periat” regulamentar de subalternul său de la Apele Române, Georgel Mădulărea

Să revenim la Bogdan David, oficial membru PSD din data de 11 aprilie 2024. Neoficial, era din „familia PSD” – ca să-i cităm expresia liderului PSD Argeş, Ion Mînzînă – de câţiva ani. L-am bănuit că, din 2016, serveşte cauza PSD. Vă amintim comportamentul lui Bogdan David, candidat la funcţia de primar în urmă cu opt ani, când, pur şi simplu, a dispărut în campania electorală, nederanjându-l în vreun fel pe Liviu Ţâroiu, câştigătorul alegerilor. Atunci, David a dat semne suspecte de partizanat cu PSD-iştii, dându-se, efectiv, la o parte din faţa lui Ţâroiu, după ce, timp de un an, jucase în Consiliul Local o dramă teribilă, pentru a-l înlătura pe PSD-ist din postura de viceprimar cu atribuţii de primar.

Anul trecut, la congresul de alegeri al PSD Câmpulung, când Georgel Mădulărea a fost propulsat preşedintele organizaţiei municipale, Bogdan David, invitat la eveniment, li s-a adresat PSD-iştilor de la microfon, fiind „de-al casei”. Nu surprinde, repetăm, ţopăiala politică a lui David de la dreapta la stânga. Soţia lui, Iuliana Hirică, este membră PSD dintotdeauna. Iar naşa lui de cununie este ministrul Simona Bucura Oprescu.

Promovarea lui profesională, ca şef al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea, o instituţie cu reputaţie de fief al PSD, este încă o dovadă a opţiunii sale decise de mult, nu acum, în pragul alegerilor. În primăvara anului 2023, Bogdan David i-a cedat funcţia de preşedinte al PNL Câmpulung – mai degrabă, a fost pus să-i cedeze funcţia – lui Cristi Creţu, care n-a zăbovit nici el mult în această poziţie.

La acţiunea de la „Ciobănaşu”, după ce a îmbrăcat vesta roşie, ajutat de şeful Ion Mînzînă, David spunea că l-a convins să intre în PSD şi prietenia cu Georgel Mădulărea. De altfel, acesta din urmă n-a contenit cu laudele la adresa „colegului” – zice Mădulărea – de partid şi, mai ales, de serviciu, David fiind, de fapt, ditamai şeful în raport cu postul lui Mădulărea.

Speech-ul lui Bogdan David a fost bruiat de un membru PSD, vădit iritat de decizia partidului de a-l primi în rândurile social-democraţilor. Omul va trebui să se împace cu ideea, căci David va fi pus şi pe lista de aleşi, dată fiind criza severă de candidaţi pentru Consiliul Local de care suferă toate partidele.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!