8.4 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Primarul Dorel Tănăsescu a semnat contractul de finanţare pentru realizarea reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare în comuna Bughea de Jos

Primăria Bughea de Jos a demarat în luna februarie 2024 procesul de licitaţie pentru implementarea unei reţele de canalizare şi a unei staţii de epurare în comună. Autoritatea contractantă a solicitat, pe lângă executarea lucrărilor, includerea etapelor de proiectare, respectiv elaborarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie, precum şi furnizarea de asistenţă din partea proiectantului.

Miercuri, 27 martie 2024, primarul comunei Bughea de Jos, Dorel Tănăsescu, a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei contractul de finanţare în valoare de 22.676.533,80 lei pentru proiectul de investiţie: „Înfiinţare canalizare şi staţie de epurare în comuna Bughea de Jos”. Reţeaua de canalizare se execută pe o lungime de 16.7 km, în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Reamintim că investiţia are un termen estimat de 24 de luni, din care două luni sunt necesare proiectării şi 22 de luni pentru execuţia lucrării. Staţia de epurare mecano-biologică a apelor uzate va fi amplasată pe partea stângă a sensului de curgere a râului Bughea, iar colectoarele de canalizare menajeră vor avea cu preponderenţă sensul de curgere de la nord-est la sud-vest şi de la nord-vest la sud-est. Staţia de epurare va fi amplasată în extremitatea sudică a localităţii Bughea de Jos, la o distanţă de aproximativ 60 m de râul Bughea, într-o zonă neinundabilă şi la peste 300 m de zona construită. Staţiile de pompare a apelor uzate vor fi amplasate în zona adiacentă a drumurilor judeţene sau locale.

E.M.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!