3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Câţiva locatari ai blocurilor învecinate cu parcul Grădişte se luptă cu vandalismul provocat de nişte derbedei

La aproape doi ani de când a fost finalizat parcul Grădişte, o investiţie scumpă, plătită din banii câmpulugenilor, mereu au fost surprinse acte de vandalism, încă din perioada de dinaintea recepţiei, existând o parte a populaţiei care alege să-şi bată joc de acest parc pentru care comunitatea locală s-a plâns, în urmă cu câţiva ani, că nu are.

Elena Lasconi, fiind în vizită pe teren în zona în care se pregăteşte o soluţie pentru drenarea apei ploilor, care se strânge lângă noul parc de la Grădişte, locatarii blocurilor învecinate i-au sesizat primăriţei faptul că mai mulţi tineri, de foarte multe ori, se urcă pe foişorul proaspăt amplasat şi rup bucăţi din acoperiş, ori stau cu picioarele pe pomii plantaţi, fie rup bucăţi de scânduri din foişor sau măsuţa şi scaunele amplasate în interiorul acestuia. În ultima perioadă, aceştia au rupt solzii acoperişului şi i-au aruncat în jgheab. Locatarii, întrebaţi de ce nu apelează la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112, au răspuns că de cele mai multe ori, Poliţia nu face nimic, iar dacă vine la locul faptei, tinerii apucă să fugă până la sosirea echipajelor. Cu toate acestea, există câteva persoane care nu lasă lucrurile de izbelişte. „Soţul şi cu el, cu vecinul, au reparat tot ce vedeţi aici. Cei care vandalizează s-au urcat pe foişor şi au scos solzii. Ei (n.r. soţul femeii şi vecinul în cauză) au cumpărat materiale şi le-au reparat. Dacă s-au urcat şi acolo sus la acoperiş. Cei care fac actele de vandalism nu sunt de aici, vin cei de acolo, de jos, de la Pescăreasa. Am sunat la 112 şi ne-au spus că pentru ce să-i chemăm, dacă nu fac gălăgie. Am sunat şi m-au întrebat ce deranj fac. Le-am spus că vandalizează şi degeaba”, a relatat unul dintre locatari.

Una dintre problemele relatate de persoanele în cauză este aceea că tinerii care sunt surprinşi şi cărora li se atrage atenţia să înceteze aceste acte de vandalism, devin agresivi şi încep să folosească un limbaj vulgar. Unul dintre locatari a relatat că: „Dacă le zicem ceva, ne spun că ne aranjează pe noi. Ei sunt mai mulţi, sunt uniţi şi ţi-e frică să le zici, sincer! Ne ameninţă! Eu le spun, vecina le spune, dar restul pleacă. Sunt unele persoane care stau pe bancă, îi văd că se urcă şi nu le spun nimic. Numai noi ne luptăm aici! Într-o zi era unul mai mare ca mine care stătea pe iarbă şi cu picioarele sus pe pom. Am strigat la el şi mi-a răspuns: „Ce te doare pe tine de pomul ăsta?”. Suntem doar două. Doar două persoane nu pot face nimic împotriva lor. Ceilalţi stau pe bancă şi se uită la ei. Degeaba am sunat la 112 că până vin ei, dispar şi nu-i găseşte. Poliţia Locală vine ziua, când sunt la şcoală. Poliţia Locală vine doar în control şi când vine, o face doar cu girofarul aprins. Şi vine în timpul zilei, când ei sunt la şcoală. Să vină după ora 18.30-19.00 să vadă ce este aici!”.

Elena Lasconi le-a propus oamenilor ca de fiecare dată când văd aceste acte de vandalism să sune fie la 112, fie la Poliţia Locală, fie chiar pe numărul primăriţei pentru a scăpa de această problemă a celor care strică peste tot prin parc. „Sunaţi la 112! Sunaţi la Poliţia Locală, vă dau numărul meu, sunaţi-mă pe mine! Dacă i-am lăsa, ne-am face toţi bagajele şi am merge în altă ţară. Când vedeţi nişte derbedei care vin să strice, puneţi mâna pe telefon, sunaţi la 112! Mai sunaţi încă o dată! Nu trebuie să vă lăsaţi!”, le-a spus Elena Lasconi oamenilor din zonă.

Ca soluţie, primăriţa le-a transmis cetăţenilor că va comunica situaţia Poliţiei Locale, care va fi pusă să patruleze în zonă în fiecare seară. În ceea ce priveşte pomii uscaţi, Bogdan Pătru s-a angajat că va trimite o echipă ADP, când vor începe plantările, să îi scoată pe cei uscaţi şi să planteze alţii în locul lor.

Robert Adrian ȘTEFAN.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!