5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

And Secom Intexim, firma omului de afaceri Ion Cotescu, va reabilita Căminul Cultural Cândeşti. Comunele din Muscel în care se pregătesc asfaltări, canalizări şi locuri de joacă

Se simte briza de campanie electorală în unele localităţi muscelene, care au scos la înaintare „artileria grea”, pentru sensibilizarea electoratului: locuri de joacă şi chiar parcuri, acolo unde finanţarea permite. Primarii au, însă, pe agenda de lucru şi investiţii consistente, precum reabilitarea unor clădiri care au nevoie de astfel de intervenţii, realizarea unor edificii – cazul Rucărului, care se tot chinuieşte să dea startul construcţiei Căminului Cultural Rucăr -, execuţia unor asfaltări şi reţele de utilităţi. Care sunt cele mai importante lucrări, pentru care primarii musceleni au încheiat direct contractele cu executanţii, în luna martie, aflaţi din materialul următor.

  • Albeştii de Muscel. Primarul Cătălin Manta şi-a asigurat, pe 8 martie 2024, serviciile constructorului care va reabilita Căminul Cultural Cândeşti. Executantul căruia i s-a încredinţat direct contractul este firma câmpulungeană And Secom Intexim SRL, patronată de omul de afaceri Ion Cotescu. Preţul lucrării se cifrează la 630.769,38 lei.
  • Lereşti. Tot pe 8 martie 2024, s-a realizat o achiziţie importantă în comuna Lereşti. Primăria din localitate a contractat serviciile unei firme bucureştene pentru reabilitarea moderată a unei clădiri destinate serviciilor administrative, sociale şi cultural-artistice. Lucrările, finanţate prin PNRR, vor fi executate de Edil Construct Solutions SRL, la preţul de 381.674,53 lei.
  • Dragoslavele. Planurile autorităţilor din această comună sunt de a amenaja două locuri de joacă, sens în care, pe 5 martie 2024, a fost aleasă, prin intermediul SICAP, oferta firmei DFS Center Grup SRL, din Bascov, pentru a livra şi monta echipamentele necesare. Totalul cumpărării directe se ridică la 107.770,62 lei. Unul dintre modelele pentru care au optat organizatorii procedurii de achiziţie este compus dintr-un complex de joacă, în a cărui componenţă intră: un panou cu prize acces, două platforme cu acoperiş, un tobogan drept dublu, un pod mobil, un tobogan elicoidal, un panou pentru jocuri interactive, un tobogan – tub drept, un leagăn din metal, cu două posturi, pentru 1-15 ani, un balansoar din lemn, o figurină pe arc elicoidal tip căluţ, un carusel Hoop 2, un panou cu instrucţiuni, 53 ml de bordură de răşinoase, 4 mp de plăci de covor elastic de cauciuc, plus montajul şi transportul. Acest model de loc de joacă are un preţ de 64.945,72 lei. Al doilea model include: un complex de joacă compus dintr-un panou cu prize acces, o platformă cu acoperiş, un tobogan drept, un tobogan elicoidal; un leagăn din metal, cu două posturi, pentru 1-15 ani; un balansoar din lemn, un balansoar pe arc elicoidal tip pisică; un panou cu instrucţiuni; 41 mp de bordură din răşinoase; 3 mp de plăci de covor elastic de cauciuc; 6 bănci de agrement 5 gradene, plus montajul şi transportul. Costul pentru acest tip de loc de joacă este de 42.824,90 lei.
  • Schitu Goleşti. Primarul Vasile Tudorel Miriţă pregăteşte următoarea investiţie importantă în domeniul infrastructurii de utilităţi a comunei. Deocamdată, acesta şi-a asigurat serviciile de consultanţă în vederea obţinerii finanţării pentru obiectivul „Înfiinţare a sistemului centralizat de colectare şi epurare a apei uzate menajere în satele Valea Pechii şi Loturi”. Va furniza consultanţă autorităţilor locale pentru accesarea unui program de finanţare o firmă din Chitila – Ilfov, la preţul de 214.200 lei. Contractul i-a fost atribuit direct firmei Adele Business Concept SRL, pe 20 martie 2024.
  • Ţiţeşti. Firma DFS Center Grup SRL, din Bascov, va asigura transportul şi montajul unui loc de joacă şi în comuna Ţiţeşti, care a apelat la serviciile sale pe 12 martie 2024. Cheltuiala pe care o va angaja administraţia condusă de Gheorghe Savu este de 47.703,54 lei. Ansamblul include un complex de joacă Clara, compus dintr-un panou cu prize de acces, două platforme cu acoperiş, un tobogan drept, o conexiune tip pod mobil, un tobogan elicoidal, un panou cu jocuri interactive; două figurine pe arc elicoidal, un leagăn din metal, pentru 2-15 ani; un balansoar din lemn; două bănci de agrement; un coş de gunoi mic din lemn; 3 mp de placă de covor elastic de cauciuc; un panou cu instrucţiuni, plus montajul echipamentelor.
  • Davideşti. La începutul acestei primăveri, administraţia publică locală a întreprins o achiziţie directă pentru asfaltarea străzii Dos din satul Conţeşti. Contractul i-a fost atribuit, pe 6 martie 2024, societăţii Drum Construct Logistik SRL, din Miceşti. Achiziţia serviciilor asfaltatorului argeşean s-a realizat la preţul de 637.224,94 lei. Lucrările cuprind: terasamente, fundaţia drumului – completare cu balast minim 10 cm şi piatră spartă în grosime de 15 cm, curăţire şi amorsare, sistem rutier – pană ranfort şi strat de uzură de 7 cm din BAPC 16, şanţuri pereate, acostamente betonate, accesuri la proprietăţi, siguranţa circulaţiei.
  • Davideşti. Tot la Davideşti şi tot în aceeaşi zi, 6 martie 2024, autorităţile au acceptat oferta unei firme din Băbana, Profesional Concept Andi SRL, care va amenaja un parc în satul Conţeşti, la un cost de 124.291,05 lei. Lucrările constau în: săpătură – 171 mc; nivelarea şi pregătirea platformei; strat de balast concasat – 82 mc; montare de borduri 10×15 – 48 m; strat de piatră spartă – 12 mc; platforme betonate – 19,2 mp; platforme cu dale de cauciuc tartan – 48 mp; realizarea împrejmuirii cu gard – 16 m; procurarea şi montarea de echipamente.
  • Dâmbovicioara. Recenta achiziţie de servicii întreprinsă de subordonaţii primarului Dumitru Secăreanu este semn că se deschide un nou şantier în comună. Pe 15 martie 2024, firmei IVM Conproiect Logistic SRL, din Topoloveni, i s-a încredinţat direct contractul pentru dirigenţia de şantier a lucrării de canalizare din satul Podu Dâmboviţei. Preţul prestaţiilor oferite de societatea care va supraveghea lucrarea care se pregăteşte în satul central al comunei Dâmbovicioara este de 107.100 lei.
  • Aninoasa. Autorităţile locale din această comună vor colabora cu un proiectant din Pietroşani pentru realizarea documentaţiei necesare obiectivului „Sistem centralizat de canalizare în satul Aninoasa, comuna Aninoasa”. Preţul serviciilor contractate pe 20 martie 2023 se ridică la 154.700 lei. Geotehnical Roads SRL va asigura proiectarea sistemului de canalizare a apelor uzate menajere în faza de proiect tehnic, documentaţie tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire şi asistenţă tehnică.
  • Rucăr. Mult a fost, puţin a rămas până la demararea lucrărilor de construcţie a Căminului Cultural, cu demisol şi parter, investiţie completată cu realizarea împrejmuirii şi amenajarea terenului. Licitaţia pentru desemnarea constructorului s-a ţinut anul trecut, însă şantierul nu s-a instalat în răgazul scurs de la declararea câştigătorului. Pe 19 martie 2024, a fost bifată încă o etapă: încredinţarea contractului de dirigenţie de şantier unei firme din Braşov. Proinsite Daa Solutions SRL va monitoriza lucrările de edificare a clădirii cu destinaţie culturală a comunei, la preţul de 182.665 lei.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!