3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Liberalii sunt din nou vineţi de ciudă. Potrivit expertizei, bulevardul este în regulă, prin urmare, I.S.C. trebuie să permită continuarea lucrărilor

Specialistul contractat de Primăria Câmpulung pe 30 ianuarie 2024, pentru efectuarea expertizei tehnice a lucrării de amenajare a Bulevardului „Pardon”, impusă de Inspectoratul de Stat în Construcţii Argeş, a respectat termenul de 30 de zile stipulat în contract. Raportul de expertiză a fost gata într-o lună şi, pe 29 februarie 2024, la şedinţa de Consiliu Local, primăriţa Elena Lasconi a anunţat rezultatul. Nu sunt probleme de construcţie, prin urmare, I.S.C. nu are motive să mai ţină blocat şantierul care şi-a oprit lucrul, pentru a doua oară, pe 3 noiembrie 2023. Aşadar, patru luni de pauză, în care ar fi fost pavat cu piatră cubică şi capătul dinspre Biserica „Sfântul Nicolae” – Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”. Şi această manevră, la fel ca procesul politic al prefectului PNL Radu Perianu, tot substrat politic „emană”. De data aceasta, omul care s-a făcut util partidului a fost şeful I.S.C. Argeş, care profesional a fost – şi se pare că este în continuare – „ataşat” de PNL. Într-un articol din toamna anului 2022, apărut într-o publicaţie online, el şi soţia apăreau ca membri TNL Sector 5 Bucureşti. Iar, timp de un an, în guvernarea PNL, Răzvan Florin Barbu a fost consilier în Corpul de Control al Prim-Ministrului – Secretariatul General al Guvernului.

  • Concluziile favorabile ale expertizei au fost trimise la I.S.C. Acum, Primăria aşteaptă să vadă ce zice I.S.C.  

Veştile bune pentru comunitatea câmpulungeană, mai puţin pentru liberalii consternaţi că li s-a prăbuşit şi a doua încercare de a ţine blocată, mult şi bine, investiţia Bulevardului „Pardon”, au fost oferite de Elena Lasconi la dezbaterea Consiliului Local de joi, 29 februarie 2024. Noutăţile au picat ca un trăsnet pentru PNL-işti, care nu se aşteptau ca evaluarea lucrărilor să iasă bine. Este din nou „doliu” la liberali, după ce le-a picat şi a doua stratagemă de sistare, cât de mult se putea – până la alegeri, dacă se putea -, a investiţiei centrale.

„Astăzi (n.r. 29 februarie 2024), am primit expertiza tehnică pentru bulevard. Cred că interesează pe toată lumea. Este foarte în regulă. Singura problemă la bulevard – care, oricum, nu este finalizat – este că n-au fost făcute rosturile la piatra cubică, dar nu era finalizată lucrarea. Am trimis solicitarea la I.S.C. şi aşteptăm acum un răspuns.”, a anunţat Elena Lasconi verdictul pozitiv al expertizei tehnice.

Cât durează aşteptarea răspunsului? Cât doreşte I.S.C., care evident că n-are motive să se grăbească. „Ca de obicei, la stat, termenul este 30 de zile. Şi cum merg lucrurile la I.S.C. când facem o solicitare, ultimul s-a întâmplat după 26 de zile. O să lase întotdeauna în ultima zi şi, ca să ne lungească, ar putea să lase în ultima zi şi după aceea să ne mai ceară nişte lucruri, ca să dureze încă 30 de zile sau încă 26. Cam acesta este mersul la stat.”, a arătat Elena Lasconi cum decurge „colaborarea” cu I.S.C. Argeş.

Într-o lume normală, necontaminată politic, în care rivalii politici se respectă între ei şi respectă, în primul rând, cetăţenii, beneficiari ai investiţiilor oraşului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş permite de îndată redeschiderea şantierului.

În condiţiile în care nu sunt probleme legate de construcţia bulevardului, a ţine pe loc lucrarea încă o lună – termenul legal pentru răspuns – „miroase” a abuz. Şi probabil că Primăria va fi pusă în situaţia de a aştepta acest răspuns, căci aceste instituţii aservite politic nu ţin cont că, în condiţiile în care n-a fost nimic în neregulă, blocajul a fost nejustificat. Efectiv, o lucrare a fost oprită de pomană, tot la reclamaţia Ancăi Coşa, la fel ca în 2022.

Vă amintim cine este cel care conduce I.S.C. Argeş. Răzvan Florin Barbu, despre care presa judeţeană scrie că a fost adus şi impus de Alina Gorghiu, ocupă funcţia de inspector şef judeţean al Inspectoratului de Stat în Construcţii Argeş din 2 mai 2023. Înainte de această promovare profesională, Barbu era poliţist în cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal al Primăriei Sectorului 6 Bucureşti.

Însă mai înainte de acest moment al carierei sale în ascensiune, Barbu a ocupat, la un moment dat, potrivit CV-ului său, funcţia de consilier în Corpul de Control al Prim-Ministrului – Secretariatul General al Guvernului. Se întâmpla în intervalul 17 februarie 2020 – 15 martie 2021, perioadă care a prins mandatul a trei premieri PNL: Ludovic Orban, Nicolae Ciucă şi Florin Cîţu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!