3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Au început pregătirile pentru demolarea halei Pieţei Centrale

Pe 18 februarie 2024 au început pregătirile pentru demolarea halei Pieţei Centrale, comercianţii fiind transferaţi în corturi provizorii pentru a face loc lucrărilor de demolare şi reconstrucţie care urmează, durata şantierului fiind estimată la 12 luni.

În această primăvară începe reconstrucţia halei Pieţei Centrale în cadrul unei investiţii finanţate şi derulate de C.N.I. Primăria este obligată să demoleze hala veche şi să predea amplasamentul liber de construcţii, exceptând clădirea administrativă din spate, pe care trebuie să o reabiliteze cu bani din bugetul local.

Comercianţii din piaţă au fost notificaţi cu privire la mutarea temporară, iar recent a fost emis ordinul de demolare a clădirii. Rafturile comercianţilor din raioanele de lactate au fost scoase din piaţă, iar o bună parte dintre geamurile şi uşile încăperilor au fost demontate. În prezent, doar mesele piețarilor au mai rămas în interiorul pieţei, urmând să fie scoase curând pentru a permite începerea operaţiunii de demolare.

Reamintim că valoarea pe care o va suporta municipalitatea cu onorarea obligaţiilor sale legate de Piaţa Centrală se ridică la 727.880 lei, iar 608.880 lei este cheltuiala ocazionată de degajarea terenului de vechea hală. Diferenţa de 119.000 lei reprezintă costul estimat pentru etapele reabilitării corpului clădirii administrative, aflat în spatele Pieţei Centrale: documentaţie pentru avizarea lucrărilor de intervenţii, proiect tehnic şi execuţie.

R.A.Ș.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!