1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

La 88 de ani a rămas fără adăpost după ce casa i-a luat foc din cauza unui coş de fum neprotejat termic

Un bărbat în vârstă de 88 de ani a rămas, duminică dimineaţa, în prag de iarnă, sub cerul liber după ce un incendiu devastator i-a distrus aproape în întregime locuinţa. Potrivit pompierilor, incendiul a fost provocat de un coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile, în condiţiile în care în apropierea acestuia se afla o stivă de lemne. Din fericire, nu au fost victime, însă, pagubele sunt însemnate.

Nenorocirea s-a petrecut într-o gospodărie situată la periferia municipiului Câmpulung, într-o zonă retrasă, pe strada Chilii.  Primele „limbi” de foc au fost zărite în jurul orei 4.00 chiar de proprietarul imobilului care a şi dat alarma la 112. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, de la Detaşamentul de pompieri din Câmpulung. Forţele de intervenţie au avut o misiune grea din cauza condiţiilor neprielnice – timp de noapte şi un drum greu accesibil autospecialelor. „Incendiul s-a manifestat la acoperișul casei, pe aproximativ 150 mp, dar și la aproximativ un metru cub de lemn de foc depozitat lângă aceasta. Nu erau persoane în locuință la momentul sosirii forțelor de intervenție. Paramedicii SMURD au evaluat o persoană în vârstă de 88 ani care prezenta atac de panică și nu a avut nevoie de transport la spital. Intervenția a durat aproximativ o oră și jumătate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile.”, informează ISU Argeş.

Alex Barbu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!