1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Muncitor la canalizare, omorât de un mal de pământ

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Drăganu, şi-a găsit sfârşitul în prima zi de noiembrie în timp ce participa la lucrări de canalizare în satul Valea Mare Bratia, comuna Bălileşti. Era în jurul orei 13.00 când Emilian Mincă a fost prins sub un mal de pământ şi a decedat la scurt timp, fiind găsit de echipele de intervenţie în stop cardio-respirator.

Pacientul a fost preluat de către echipajul SMURD, care a început manevrele de resuscitare, ulterior fiind continuate împreună cu un echipaj al SAJ sosit în sprijin. Din păcate, bărbatul nu a răspuns manevrelor, fiind declarat decesul. Din primele verificări efectuate de polițiști s-a stabilit că bărbatul, de 51 de ani, din Drăganu, lucra la societatea care efectua lucrări de canalizare, pe raza localității sus-amintite. Pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut, au fost sesizați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș.Totodată, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpa, neluarea, respectiv de nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă, conform art. 192, 349 și 350 din Codul Penal, informează ISU Argeş.

Alex Barbu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!