15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Expoziția „Doamna florilor”, semnată de Maria Răduţ, poate fi admirată în holul Complexului Big&Small

Expoziția Mariei Răduț, intitulată „Doamna florilor”, găzduită în holul complexului Big&Small, este o ocazie de a cunoaște universul artistic al acestei pictorițe remarcabile. Maria Răduț, cunoscută pentru mândria și prestanța specifică oamenilor de pe dealurile Mățăului, și-a dedicat viața frumosului, cu o pasiune deosebită pentru flori.

Această pasiune a fost însuflețită încă din copilărie, când Maria a crescut printre flori, colindând Măţăul. Educația riguroasă oferită de părinții săi, în cultul muncii și al frumosului, a pus bazele unei pasiuni profunde pentru artă. Cu trecerea anilor și ajunsă la vârsta de pensionare, Maria Răduţ și-a descoperit talentul pentru pictură. Acest moment de revelație a venit într-o zi când nepoatele ei i-au cerut să deseneze flori, dezvăluind astfel talentul neștiut până atunci.

Maria Răduț a ales să-și exploreze pasiunea la școala de artă din Câmpulung, sub îndrumarea profesorului Gheorghe Paulian, care i-a oferit cunoștințele necesare pentru a-și dezvolta talentul artistic. Expoziția „Doamna florilor” reprezintă o retrospectivă a creațiilor sale și o celebrare a drumului său artistic. Prieteni apropiați ai Mariei, precum Mariana Filipescu, Carmen Koszoruș, profesorul Cezar Neacșu și Alexandru Marinescu, au adus câteva cuvinte de laudă la adresa artistei. Ei au subliniat contribuția sa deosebită în lumea artei, apreciind faptul că Maria Răduț pictează cu sufletul, exprimând cu măiestrie frumusețea și profunzimea florilor în operele sale.

Profesorul Cezar Neacşu a relatat despre Maria că: „Feminitatea se simte minunat în lumea florilor, nu există fire feminină să nu iubească florile. Floarea este fiinţa cea mai complexă, mai tainică şi mai misterioasă dintre toate fiinţele lumii noastre. Culoare, formă, gândire, simbol, cântec, toate le tăinuieşte o floare. Un pictor al florilor are în lumea privitorilor un mare concurent: fotograful! Sau, dacă este şi artist, fotograful-artist. Îi mulţumesc Mariei Răduţ că m-a primit acasă şi am trecut cu ochii peste cele peste 200 de tablouri. Astăzi am privit-o cu mare atenţie, având exigenţele fotografului şi mi-am dat seama că Maria Răduţ este un artist, care realizează creaţia sa cu sufletul. M-am uitat la toate florile, nu este niciuna cu determinarea, cu dimensiunea pe care o realizează fotograful, iar aici este sufletul artistului Maria Răduţ”.

Totodată, Alexandru Marinescu a menţionat despre Maria Răduţ că: „Este o pictoriţă, din punctul meu de vedere, de excepţie, o pictoriţă care trebuie să ne mobilizeze pe noi, pictorii, să-i purtăm o stimă şi un respect deosebit pentru că tot ceea ce pictează. O face cu inima, cu sufletul, cu mintea. Şi-a a format mâna, ochiul, inima, iar sufletul îi dictează mâinii care ştie să fascineze, care ştie să armonizeze şi să echilibreze. Ştie să pună culoare cum nimeni altul dintre noi, chiar nici eu nu sunt capabil să le realizez. Este o pictoriţă care lucrează şi pune suflet în tot ceea ce face”.

La finalul vernisajului, prietenii Mariei Răduț i-au adresat cuvinte de laudă, arătându-şi recunoștința și admirația pentru talentul și pasiunea sa, dorindu-i multă sănătate și împlinire. Expoziția „Doamna florilor” este, așadar, o ocazie de a cunoaște universul artistic și pasiunea unei artiste care a învăluit, prin culoare și frumusețe, lumea florilor.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!