1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Parcul cel nou de pe strada Alexandru cel Bun s-a umplut de câini. Maidanezii, tolăniţi pe gazon, la soare

Era previzibilă mutarea maidanezilor apăruţi de când s-a deschis mall-ul din Vişoi din parcarea „chioară” în parcul cel din nou din spatele blocurilor D25 – D25 bis de pe strada Alexandru cel Bun. V-am povestit, în urmă cu câteva luni, despre apariţia unor dulăi de talie mare, atraşi, pesemne, de mirosurile de la fast-food-ul din complexul comercial, care hălăduiesc în cea mai înnoită zonă a Vişoiului. Investiţia privată a fost completată de Primărie cu spaţiul de recreere cel nou, care rămâne, deocamdată, închis, până când va fi recepţionat de către beneficiar. Ziua, câinii nu stau locului, ci sunt într-o mişcare continuă în spaţiul dintre Carrefour şi marginea cartierului de blocuri de pe principala arteră a Vişoiului. Mai mare „frumuseţea”! Cea mai modernă parte a cartierului, înţesată de patrupede comunitare, de care te împiedici şi pe trotuare, şi la tomberoane, şi în parcare şi, din păcate, şi pe aleile şi pe spaţiul verde al parcului, unde moţăie la soare.

  • Gazonul a devenit teritoriul maidanezilor

Aceeaşi situaţie de pe bulevard, unde noul a atras şi o haită de potăi fără stăpân, în total dezacord cu investiţia intrată în etapa finală, o găsim în Vişoi, tot într-un spaţiu proaspăt primenit. Deocamdată, nu sunt copii în locul de joacă ţinut închis până când Primăria îl preia de la constructor. Ce se va întâmpla când, într-un final, va fi deschis publicului preponderent din rândul celor mici? Câinii vor rămâne locului? Nu-i strânge nimeni, pentru că, ştim, Primăria n-are unde să-i ducă? Păi, dacă animalele sunt lăsate în teritoriu, pe considerentul că sunt blânde şi n-au atacat până acum pe nimeni, chiar avem o problemă! Înseamnă că parcul rămâne al maidanezilor, nu al copiilor, pentru că niciun părinte şi niciun bunic n-ar avea curaj să-şi lase copiii să se zbenguie lângă nişte animale imprevizibile! Nu ne mai ducem cu discuţia în sfera mizeriei şi a pericolului de boli pentru cei mici care pun mânuţele peste tot.

Nicio minte responsabilă nu admite copii şi dulăi ai nimănui în acelaşi tablou! De aceea era indicat, în condiţiile în care Primăria n-are soluţie pentru maidanezi – şi chiar nu are, nu că nu vrea să găsească -, să nu fi întreprins nicio lucrare în parcuri. Simplu. Nu faci parcuri până când nu mor de bătrâneţe câinii de pe străzi, pentru care nu există spaţiu în adăpostul din Câmpulung şi nici în adăposturile din ţară. Nu faci parcuri până când nu se văd efectele sterilizărilor, altă măsură bună, aplicată cam cu întârziere, însă bine că se întâmplă şi acum!

Soarta gazonului pe care vezi tolăniţi maidanezi, repetăm, de talie mare este lesne de intuit. Va fi degradat, tot aşa cum va fi degradat şi spaţiul verde de pe bulevard din aceeaşi cauză. Nu păstrează oamenii lucrul nou făcut pentru ei, ce pretenţii poţi avea de la nişte animale, cărora nu le poţi cere să nu se atingă de florile abia plantate!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!