25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Pasionații de adrenalină și cai putere sunt așteptați pe 1 și 2 iulie 2023 la Muscel Auto Show

Săptămâna viitoare, în zilele de sâmbătă și duminică, 1-2 iulie 2023, pasionații de automobile, mai ales cele care prezintă modificări, sunt așteptați să ia parte la o nouă ediție a unuia dintre cele mai spectaculoase show-uri din Muscel dedicat acestora: „Muscel Auto Show”. Organizatorii sunt pregătiți să ofere cel mai bun spectacol și să împingă adrenalina la cote maxime, cu un program plin ce cuprinde diverse activități, concursuri, surprize și premii pentru participanți.

 • Organizatorii au pregătit o mulțime de probe spectaculoase, premii și surprize   

Printre cele mai populare concursuri la care cei prezenți pot participa cu mașinile expuse se numără proba de Limbo. Este concursul la care mașinile trec pe sub o bară care se lasă din ce în ce mai jos, iar cea mai joasă mașină câștigă. Anul acesta, concursul se va desfășura în două etape, destinate fiecărui tip de suspensie: statică – pe care nu o poți modifica și pe perne de aer – pe care o poți modifica de la buton. Concursul s-a împărțit în cele două etape, tocmai pentru a nu se crea un dezavantaj celor care au suspensie statică, întrucât, de cele mai multe ori, o suspensie pe perne de aer poate fi mult mai joasă față de una statică, ceea ce duce categoric la un avantaj.

Totodată, printre cele mai așteptate concursuri se numără și „Exhaust Battle”, cea mai spectaculoasă și îndrăgită probă, prin care mașinile vor fi turate la maxim și vor reda un sunet puternic, acompaniat de „pops and bangs” pentru placul spectatorilor. Anul acesta va fi o bătălie foarte mare, iar la proba aceasta s-au înscris, potrivit organizatorului, Gabriel Marinescu, peste 70 de participanți. „Va fi o nebunie totală, vor face un show total cu evacuările”, a declarat acesta. De asemenea, la această probă este așteptat și un cunoscut tik tok-er, Baghera, care va participa cu mașina sa personală, recunoscută pentru astfel de concursuri datorită evacuării modificate, respectiv un Audi S8. Foarte important de menționat în ceea ce privește această probă este faptul că spectatorii sunt rugați să nu se poziționeze în spatele mașinilor. Acestea pot prezenta un pericol, întrucât pe evacuare pot ieși flăcări sau diferite componente interne, ce pot răni publicul. În acest sens, Gabriel Marinescu a precizat că: „Avem rugămintea pentru spectatori, mai ales la concursul „Best Exhaust”, să nu stea în spatele mașinilor. O să încercăm să facem un culoar pentru mașini, pentru că este posibil să scoată flăcări sau să arunce ceva prin evacuare. Nu se știe niciodată, iar măsurile de siguranță vor trebui respectate cu strictețe!”.

Spectacolul va include și alte probe, precum: „Ținutul jantei în mână” – unde fiecare concurent va trebui să țină, cât mai mult posibil, cu brațele întinse și drepte, o jantă oferită de organizatori; concurs de rope – unde se vor face echipe de câte 5 persoane și este clasicul concurs cu sfoara, dacă se trece de mijloc, câștigă echipa care a tras cel mai tare de sfoară. De asemenea, se vor organiza concursuri precum „Best Wheels”, „Best Interior”, „Best Paint”, destinate celor care au adus modificări de calitate mașinilor. Gabriel Marinescu a specificat faptul că: „de exemplu, proprietarul unei mașini, dacă are jante care dau foarte bine pe mașină, are și vopseaua perfectă, fiind foarte multe tipuri de vopsele, poate avea și interior bine pus la punct, se poate înscrie la toate cele trei categorii, dar va concura cu oameni care s-au înscris special la una dintre aceste probe. Cu toate acestea, proprietarul mașinii care s-a înscris la mai multe categorii poate câștiga premii pentru fiecare dintre acestea, dacă mașina sa este apreciată de juriu”.

Printre invitații ce vor fi prezenți la eveniment, se numără Baghera, cunoscut pentru concursurile de evacuare, care va participa și la „Best Wheels”, cu un set de jante custom made, dar și youtuber-ul MTB (MerităToțiBanii), care dorește să vină și să filmeze la eveniment, dar să și participe, deoarece i-a plăcut ediția de anul trecut. Acesta a văzut filmări, a auzit de eveniment de la prieteni și i s-a părut foarte interesant, așa că a decis să participe și el la această ediție. „Mai sunt și alții, dar nici anul trecut nu am știut să-i anunțăm, dar după eveniment au apărut 10-20 de clipuri video care au făcut destul de multe vizualizări pe youtube, dar nu am știut că au fost prezenți acolo. I-am văzut ulterior, sau i-am observat în timpul evenimentului, însă nu ne-a anunțat nimeni că vin special pentru acest eveniemnt”, a specificat Gabriel Marinescu.

Locația a rămas stabilită ca fiind Stadionul Municipal Câmpulung. Parcarea din față va fi zonă de expoziție, jumătate, iar jumătate va fi rezervată pentru drift. Driftul nu va fi sâmbătă, însă mașinile de drift vor fi staționate și ele la expoziție. Cealaltă jumătate de expoziție va fi pe stadion, în interiorul stadionului, în partea stângă, pe partea de ciment. De asemenea, în zona din interiorul stadionului vor fi prezente food truck-uri, sosite de la Sighișoara. „Vom avea mâncare de festival, nu vor exista mici sau grătare. De asemenea, acolo veți găsi și standul de cafea, dar și pe băieții de la Good Year, care sunt alături de noi încă de anul trecut și probabil vor continua și pe viitor”, a anunțat Gabriel Marinescu. Centrul atenției va fi parcarea stadionului, întrucât concursurile se vor desfășura pe aceasta, iar mașinile care vor fi expuse pe stadion vor merge în parcare pentru concursuri, apoi se vor întoarce pe locurile inițiale.

„Dacă fiecare participant în parte, atât ca spectator cât și în concurs respectă regulile pe care noi le-am impus, evenimentul o să fie unul reușit, din punctul meu de vedere și o să se vadă că fiecare dintre noi am muncit foarte mult pentru el”, a transmis organizatorul Gabriel Marinescu.

Sâmbătă, 1 iulie 2023, se vor organiza concursurile, iar duminică, 2 iulie 2023 va fi organizată festivitatea de premiere. După aceasta, piloții Vali Porcișteanu, Alexandru Gorgan „Kellu”, Adrian Rizoiu și Școala de pilotak KNS vor oferi un spectacol de drift de neuitat. „Am ales să susținem show-ul de drift după festivitatea de premiere, pentru că sunt foarte mulți oameni care vin din alte orașe și nu vrem să ne întindem duminică foarte mult cu programul pentru că vrem ca oamenii să ajungă acasă.”, a declarat Gabriel Marinescu

 • Programul Muscel Auto Show

Sâmbătă, 1 iulie 2023:

 • Ora 9.00-11.00 – Accesul mașinilor în parc
 • Ora 12.00-13.00 – Limbo perne de aer
 • Ora 13.30-14.30 – Limbo static
 • Ora 14.30-15.00 – Ținutul jantei
 • Ora 15.00-16.00 – Food&Coffee break
 • Ora 16.00-16.30 – Air Ride Battle
 • Ora 16.30 – 17.00 – The Rope
 • Ora 17.30-20.30 – Loudest Pipes

 

Duminică, 2 iulie 2023:

 • Ora 10.00 – Deschiderea parcului
 • Ora 12.00-13.00 – Premierea
 • Ora 13.30-15.00 – Drift Showdown
 • Ora 15.00 – Sfârșitul evenimentului

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!