25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

În cadrul simpozionului „Slove Muscelene” au fost premiaţi elevi cu rezultate deosebite la concursuri de muzică şi matematică

În această săptămână s-a desfăşurat, la Vila Golescu din Câmpulung, cea de-a XV-a ediţie a simpozionului „Slove Muscelene”, cu tema „Transformarea bibliotecilor în hub-uri de cultură digitală”. Ediţia din acest an a fost o ediţie jubiliară, celebrând 15 ani de la începutul acestui eveniment ştiinţific naţional, care a devenit ulterior internaţional. Simpozionul s-a desfăşurat, de această dată, în mod hibrid, cu participarea fizică a invitaţilor la Câmpulung Muscel, Vila Golescu, şi participarea online a altor invitaţi din ţară şi străinătate, precum Franţa, Croaţia, Cipru şi Suedia.

  • Premii pentru copiii cu merite deosebite

În cadrul simpozionului s-au acordat premii copiilor care au obţinut distincţii la concursuri naţionale, aceştia fiind implicaţi în domeniile muzicii, limbii române şi a matematicii. Iată care au fost aceştia:

  • Alexandru Bănică, de la clasa I, sub îndrumarea învăţătoarei Liliana Moise, a obţinut rezultate deosebite la şcoală şi la concursuri judeţene şi naţionale, inclusiv Diploma de Merit la Concursul „Gazeta Matematică”, Premiul I la Concursul Comper – Limba română şi Matematică, etapa naţională
  • Alexia Dumitru, de la clasa a III-a, sub îndrumarea învăţătoarei Alina Manole, a participat la concursuri precum „Gazeta Matematică”, Comper şi „Magicienii Numerelor”, obţinând Premiul Special la Concursul Judeţean „Ziua internaţională a Poeziei” şi Premiul I, Premiul II şi Premiul III, pe echipe, la Concursul Judeţean „Micii Căutători de Comori”
  • Teodor Ionuţ David, tot de la clasa a III-a şi sub îndrumarea învăţătoarei Alina Manole, s-a remarcat prin rezultate excelente la clasă şi la concursurile la care a participat. Acesta a obţinut Locul I şi 100 de puncte la Concursul Judeţean „Micii Cmapioni”, Locul I şi 100 de puncte la Concursul Judeţean „Magicienii Numerelor”, Premiul I la Concursul Comper de Limba română şi Matematică, precum şi Premiul I, Premiul II şi Premiul III, pe echipe, la Concursul Judeţean „Micii Căutători de Comori”. De asemenea, a obţinut Premiul III la Concursul Judeţean „Ziua internaţională a Poeziei”. Acesta excelează prin rezultatele deosebite obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale şi în cadrul Şcolii de Muzică din Câmpulung
  • La clasa a IV-a, elevul David Alexandru Şoitaru, sub îndrumarea învăţătoarei Cristina Iordache, a obţinut, de asemenea, rezultate remarcabile la şcoală.

Acordarea bursei „Slove”

Un alt moment important din cadrul simpozionului a fost acordarea bursei „Slove”, o bursă privată în valoare de 1.000 euro, oferită unui tânăr bibliotecar, indiferent de reţeaua de biblioteci din care face parte, care are sub 35 de ani şi minimum 5 ani de experienţă în domeniu. Scopul bursei este ca bibliotecarul câştigător să viziteze o bibliotecă mare din Europa sau să participe la un eveniment european, în afara României, şi apoi să revină în România şi să ţină o serie de prelegeri nu doar în biblioteca sa de origine, ci şi în alte biblioteci, împărtăşind cunoştinţele şi experienţele dobândite în alte ţări. Juriul care a selectat câştigătorul a fost format din profesorul Adrian Badea, trei absolvenţi de biblioteconomie şi ştiinţe ale informării, directoarea Bibliotecii Centrale Universitare şi preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, împreună cu preşedinta Comisiei Naţionale a Bibliotecilor. Astfel, bursa a fost acordată Alinei Frunză, de la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi.

Lansarea cărţii „Slove Muscelene”, Ediţie jubiliară

De asemenea, în cadrul simpozionului s-a lansat şi cartea „Slove Muscelene”, Ediţie jubiliară – 15 ani, coordonată de către Doina Banciu. „Am dorit să strângem în această carte impresiile unor participanţi, structurate pe organizatori, bibliotecari, informaticieni şi alte persoane care au participat de-a lungul celor 15 ani la manifestarea „Slove Muscelene”, a explicat, pe scurt, Doina Banciu conţinutul cărţii lansate.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!