31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Vor fi pe bulevard şi bănci, şi coşuri de gunoi! Prima bancă a fost amplasată

Nădăjduim că apariţia primei bănci pe Bulevardul „Pardon” va stinge îngrijorările că nu vor avea pe ce să se aşeze concetăţenii cu timp de odihnă pe aleea centrală. După cum s-au convins cei care au avut, astăzi, drum prin centru, după jardiniere şi bolarzi, le-a venit rândul băncilor. Care, însă, nu se vor monta cu aceeaşi rapiditate, întrucât trebuie să fie fixate cum trebuie pe „pastilele” cu piatră cubică, pentru a nu putea fi deplasate. Dotarea bulevardului cu bănci n-a consumat niciun leu de la bugetul local, fiind primite cu titlul de sponsorizare. Designul lor a fost alegerea unei echipei de specialişti în arhitectură, pe care Elena Lasconi i-a consultat la începutul mandatului ei, în dorinţa de a îmbunătăţi un proiect sărăcuţ, lipsit de aceste “accesorii” obligatorii. Arhitecţii au preferat un model în care noul să se îmbine cu vechiul, modernul cu clasicul şi s-au pus de acord asupra celor care se montează, în prezent, pe bulevard. Sponsorizarea a constat în 53 de bănci cu spătar, tip MMCite Portiqoa, cu următoarele dimensiuni: 180x82x66 cm.

Foto: Imagini din proiect cu mobilierul urban instalat pe Bulevardul “Pardon” 

Aşadar, vor fi şi bănci! Vor fi şi coşuri de gunoi! Lucruri despre care ziarul nostru v-a povestit cu repetiţie, dar, pesemne, adepţii statului pe bancă dau mai repede crezare zvonisticii întreţinute de adversarii politici ai primăriţei, al căror rol este să-i discretizeze această realizare. Noul bulevard chiar este o realizare, la care s-a ajuns depăşindu-se lipsa finanţării, prin obţinerea banilor de la Guvern, sabotajul liberalilor, care au oprit şantierul, cu un proces politic, timp de un an, şi imposibilitatea finalizării investiţiei, în lipsa sprijinului firmelor locale, mai mari şi mai mici. Cu ajutorul oamenilor de afaceri receptivi la rugăminţile Elenei Lasconi, s-a procurat mobilierul despre care fostul primar a considerat că nu este nevoie, de vreme ce proiectul din timpul său n-a prevăzut asemenea dotări.

Cei care strigă că se topesc pe picioare pensionarii lăsaţi de Lasconi fără bănci se fac că uită al cui proiect n-a conţinut dotările care se instalează în prezent. Elena Lasconi a adus acest supliment investiţiei incomplete a lui Ţâroiu, constând în bănci, jardiniere, coşuri de gunoi şi bolarzi. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!