3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Toată suflarea satelor muscelene şi cătunelor ţigănești s-a revărsat în Câmpulung

Record de “rurali” la concertele din acest an. Zilele Municipiului s-au transformat în Zilele Comunelor din Muscel   

Şi anul acesta autorităţile locale au organizat Zilele Municipiului Câmpulung, eveniment dedicat câmpulungenilor, dar la care au luat parte toţi “ruralii” coloraţi, din toate colţurile Muscelului şi nu numai. Concertele de muzică uşoară, care s-au desfăşurat pe parcursul a trei zile, vineri, sâmbătă şi duminică, au fost un succes prin prisma faptului că au strâns câteva mii de spectatori veniţi din toate cătunele muscelene. Lora, Pepe, Andreea Bălan şi Smiley au făcut spectacol pe scena amenajată în faţa Primăriei. Ploaia de duminică seara a „spart” mulţimea şi i-a făcut pe mulţi să renunţe la spectacol.

Duminică a fost infuzie de ţigani în Câmpulung, pentru concerte

Şi în 2015 conducerea municipiului a reuşit să organizeze spectacole dedicate parcă ţiganilor îmbâcsiţi, care au dat năvală în Câmpulung ca să se distreze. Vineri a fost prima zi de concerte, iar cei în măsură să distreze publicul au fost Ducu Bertzi şi trupa lui Dan „Şarpe” Şipoteanu, „De la Fun”. Cunoscutul solist a făcut un spectacol total cu piesele sale, iar „Floare de colţ” a fost una dintre cele mai apreciate melodii, mai ales că a fost scrisă în perioada în care artistul se afla în Muscel, la poalele Pietrei Craiului. După cum am văzut şi cu ocazia concertului pe care l-au avut în urmă cu două luni, la sărbătoarea ziarului nostru, membrii trupei „De la Fun” sunt pe placul muscelenilor şi le-au oferit un concert pe cinste. Vineri s-au dezlănţuit şi au cântat cele mai frumoase melodii pentru câmpulungeni. Piaţa Primăriei a fost plină de petrecăreţii care au cântat şi dansat împreună cu artiştii.
    Sâmbătă a fost o nebunie şi mai mare. Muscelenii s-au îmbulzit ca să îi vadă şi să-i asculte pe viu pe Lora, Marius Bălan, Ştefan Stan, trupa Pozitiv şi DJ Ryno şi Sylvia. După cum era de aşteptat, muscelenii au luat cu asalt piaţa Primăriei, pentru a-şi vedea idolii. Cea mai apreciată a fost Lora, cea care a încins atmosfera şi i-a făcut pe muscelenii prezenţi în număr mare să se dezlănţuie.
Reprezentaţiile artiştilor care au concertat duminică au făcut ca centrul municipiului să fie arhiplin. Tot duminică s-a realizat recordul de audienţă din această ediţie a Zilelor Municipiului Câmpulung. La ora începerii spectacolului, Piaţa Primăriei a fost arhiplină, iar mulţimea de oameni s-a continuat până în capătul Bulevardului „Pardon”. “Ruralii” au luat cu asalt Câmpulungul. Din toate cătunele muscelene, cu mic, cu mare, au venit la oraş ca să vadă artiştii consacraţi, chiar dacă nu erau cântăreţii lor preferaţi, de manele. Plecaţi de dimineaţă de acasă, ca să profite de faptul că a venit bâlciul în oraş, “au împuşcat doi iepuri” dintr-un foc. S-au distrat la maşinuţe, au mâncat şi au băut până n-au mai putut şi apoi au aşteptat să se distreze la concert, că doar era dreptul lor. S-au îmbulzit, cu copiii la cârcă, au împins, s-au înjurat cu ceilalţi, numai ca să ocupe un loc cât mai în faţă. Nu conta că dau peste copii, că îmbrânceau pe alţii, tot ce conta era să ajungă în primele rânduri, ca şi cum sărbătoarea era dedicată lor. Se simţeau ca la ziua comunei, iar imaginea semăna izbitor cu o reprezentaţie în mediul rural.

Pepe a deschis seria concertelor de duminică, iar latino lover-ul muzicii româneşti i-a cucerit pe musceleni cu melodiile sale. Andreea Bălan a încins atmosfera împreună cu dansatoarele sale. Costumaţiile şi coregrafiile au încercat imaginaţia bărbaţilor. Alături de frumoasa blondă a fost şi fostul său coleg de la „Dansez pentru tine”, Petrişor, care a dansat în pauzele melodiilor. Vremea nu a ţinut cu publicul şi pe la jumătatea concertului a început să plouă, făcându-i pe mulţi să renunţe la spectacol, în favoarea adăpostului de acasă. Printre picături, a venit şi momentul mult aşteptat şi Smiley a oferit un show de zile mari. Noaptea s-a încheiat cu obişnuitul foc de artificii. R.G.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!