31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

De la Schitu Goleşti, Icoana Maicii Domnului a ajuns la Biserica Domnească „Sfântul Gheorghe I” din Piteşti

De duminică seară Icoana Maicii Domnului PARAMYTHIA se află la Biserica Domnească „Sfântul Gheorghe I” din Pitești. 

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Mângâietoarea de la Vatopedu (Muntele Athos) va rămâne aici până joi dimineață. Preotul Gheorghe Neacșu de la lăcaşul de cult din centrul Piteștiului spune că acest lucru „e o mare bucurie duhovnicească!”. Începând de astăzi, 4 septembrie 2023, pe parcursul celor 3 zile, credincioșii se vor putea ruga în fiecare zi de la ora 8:00 până în jurul orei 20.00.

Amintim faptul că icoana a fost adusă în Argeș mai întâi la Curtea de Argeș. Ea s-a aflat în Catedrala Voievodală din 13 august, cu doar câteva zile înainte de marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, când, la Curtea de Argeș, a fost hramul Sfintei Mânăstiri. Acum, Icoana Maicii a sosit din zona Muscelului, de la Parohia din comuna Schitu Golești și va mai ramâne în județul Argeș. De la Pitești aceasta va ajunge, în sud, la Ionești, comuna Buzoiești, spre închinarea tuturor credincioșilor.

Constantin PAŞOL, jurnalist Radio România;  Foto: preot, Gh. Neacșu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!