În această vară, autorităţile locale de la Stoeneşti au beneficiat de o sponsorizare în valoare de 150.000 de lei, a cărei destinaţie priveşte punerea la punct a Dispensarului Uman din comună. Amenajarea imobilului include camerele de consultaţii şi tratament, holul de aşteptare, grupul sanitar, exteriorul clădirii şi încălzirea centrală. La şedinţa extraordinară a Consiliului Local Stoeneşti din 13 iulie 2023, a fost rectificat bugetul local cu această sumă care susţine o investiţie în îmbunătăţirea condiţiilor de primire a pacienţilor în unitatea medicală locală. În aceeaşi zi, s-a şi produs achiziţia prin intermediul SICAP, portalul pe care au loc contractări de lucrări, dotări şi documentaţii de către instituţiile bugetare.
- Executantul asigură sistemul de încălzire centrală şi igienizarea interioară şi reabilitează grupul sanitar
Firmei And Secom Intexim, patronată de omul de afaceri câmpulungean Ion Cotescu, i s-a încredinţat contractul în sumă de 148.750 lei, având ca temă lucrări de amenajare a Dispensarului Uman din comuna Stoeneşti. Constructorul are ca sarcini sistemul de încălzire centrală, lucrare care presupune amenajarea camerei pentru montarea centralei termice, centrala termică, opt calorifere şi instalaţiile aferente, refacerea şi reabilitarea grupului sanitar şi lucrări de igienizare interioară.
Pentru realizarea lucrărilor de reparaţii şi modernizare, se estimează următoarele cantităţi de materiale necesare: o centrală termică cu dotările necesare pentru funcţionarea ei; opt calorifere; instalaţia aferentă pentru legăturile între centrală şi calorifere; materiale pentru refacerea camerei centralei (2 mc bolţari BCA, adeziv BCA şi finisaje); beton – aproximativ 2 mc; tablă Lindab – aproximativ 10 mp; două wc-uri; o chiuvetă; gresie şi faianţă; trei uşi termopan; o uşă glisantă; două uşi metalice; trei geamuri termopan; vopsea lavabilă albă 30 kg.
„Executantul trebuie să-şi organizeze în aşa fel transportul, depozitarea şi manipularea materialelor şi produselor încât să elimine posibilitatea degradării acestora, astfel ca, în momentul punerii lor în operă, acestea să corespundă condiţiilor de calitate impuse atât prin caietele de sarcini, cât şi prin normativele în vigoare.
Pe parcursul execuţiei lucrărilor se verifică, în mod special, de către executant următoarele: calitatea principalelor materiale introduse în execuţie conform standardelor şi normelor interne de fabricaţie; recepţia lucrărilor executate la terminarea integrală a acestora.
Eventualele lucrări care nu respectă condiţiile prevăzute în caietul de sarcini sau condiţiile de calitate vor fi refăcute sau remediate. Pe toată durata realizării lucrărilor, executantul trebuie să ia toate măsurile impuse de normele de mediu în ceea ce priveşte praful şi zgomotul, pe durata activităţilor de construcții, manipularea materialelor de construcţii.”, sunt câteva prevederi ale caietului de sarcini. „E.M.”