15.5 C
Campulung Muscel
16/06/2024

Mircea Baniciu, Marius Mihalache şi Alexandra Uşurelu concertează la Festivalul de Film de la CERAMUS. Nu lipsesc nici artiştii noştri, Maria Luisa Van Staden, Andra Oproiu şi Trupa Getic

Toate cele patru seri ale Festivalului de Film de la CERAMUS includ concerte susţinute de invitaţii organizatorilor, ale căror nume vor fi pe placul celor care îndrăgesc muzica de calitate. Însăşi denumirea evenimentului, „Muzica în filmul românesc”, impunea prezenţa unor muzicieni recunoscuţi la nivel naţional, chiar internaţional, printre atâtea personalităţi ale cinematografiei noastre, care vor veni sau vor reveni la Câmpulung. Toate genurile muzicale, clasic, jazz, folk, rock, pop, folcloric etc., şi-au regăsit locul pe agenda unui eveniment complet, care respectă cerinţa mulţumirii gusturilor tuturor celor care vor onora invitaţia gazdelor de a fi părtaşi unor secvenţe memorabile.

  • Programul include şi artişti musceleni şi argeşeni

Muzicii bune, inspirat alese, în armonie cu celelalte momente din programul fiecărei zile – filmele propuse pentru vizionare, cărţile prezentate, invitaţii aflaţi în dialog cu criticul şi istoricul de film Manuela Cernat -, îi este acordată întreaga atenţie a organizatorilor. Grija acestora a fost concentrată pe respectarea temei evenimentului, muzica de film, de aceea recitalurile artiştilor vor include piese care au asigurat coloana sonoră a unora dintre lungmetrajele şi documentarele aflate pe agenda festivalului.

I-am anunţat deja cititorilor pe tenorii Vlad Miriţă şi Marcel Pavel şi baritonul Iordache Basalic, al căror recital este programat în a treia seară a festivalului, joi, 7 septembrie, de la ora 18.00. Alte nume atractive pentru public, datorită notorietăţii artistice clădite pe cariere de succes, sunt Mircea Baniciu, Marius Mihalache şi Alexandra Uşurelu. Ei vor concerta în elegantul cort de evenimente al Complexului Ceramus, în ultimele două zile ale festivalului, joi şi vineri.

Era firesc să fie prezenţi şi artiştii noştri musceleni şi argeşeni: Maria Luisa Van Staden, Andra Oproiu, Trupa Getic şi Taraful „Cătălin Iancu”. Talentata Maria Luisa Van Staden va susţine un recital la pian, marţi, 5 septembrie, în ziua deschiderii festivalului. Special a fost inserat un concert de muzică clasică în prima zi de festival, pentru a fi asigurat un echilibru între alegerea muzicală a organizatorilor şi invitaţii „actului I” al manifestării culturale: reprezentanţii Bisericii, Înaltpreasfinţitul Calinic şi preotul Daniel Oprescu, Principele Nicolae, poeta Corina Daşoveanu şi personalităţile din lumea filmului, actori, regizori, realizatori.

În a doua seară, o veţi vedea şi reasculta pe frumoasa şi talentata noastră Andra Oproiu, care a ales un repertoriu în ton cu documentarul căruia îi urmează recitalul său, dedicat Mariei Tănase. După Andra, scena le revine componenţilor Trupei Getic. Este cea mai muzicală seară a festivalului, cu patru nume în program, pe lângă artiştii locali, fiind invitaţi să delecteze publicul festivalului Marius Mihalache şi Marion Saliba.

Concertul susţinut în a treia seară de Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Iordache Basalic precede momentul aniversar „Valentin Teodosiu la 70”, aşadar, un cadou minunat pe care gazdele l-au pregătit actorului prezent la Câmpulung în toate cele trei veri câmpulungene cu un eveniment dedicat filmului, în 2021, filmului şi muzicii, în 2022 şi 2023.

Finalul festivalului îi aduce în faţa publicului muscelean, în a patra seară, pe Mircea Baniciu şi Alexandra Uşurelu, pentru a marca încheierea unei ediţii memorabile a unui eveniment de talie naţională, reprezentând o iniţiativă în totalitate privată. Festivalul „Muzica în filmul românesc” este realizat dintr-o finanţare privată, care nu are nicio legătură cu bugetul local al Câmpulungului. Festivalul este rezultatul parteneriatului încheiat între CERAMUS Film, Centrul Naţional al Cinematografiei, Dacin Sara şi Cinemaraton.

Pentru a fi mai uşor de lecturat, vă prezentăm, pe zile, momentele muzicale ale Festivalului „Muzica în filmul românesc”.

Marţi, 5 septembrie

  • 18.30: Recital susţinut la pian de Maria Luisa Van Staden

Miercuri, 6 septembrie

  • 17.30: Recital susţinut de Andra Oproiu, cu melodii ale Mariei Tănase
  • 18.00: Recital susţinut de Marion Saliba, chitară şi voce
  • 18.30: Recital al trupei Getic
  • 20.30: Minirecital Marius Mihalache

Joi, 7 septembrie

  • 17.00: Recitalul susţinut de Taraful „Cătălin Iancu”
  • 18.00: Concert Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Iordache Basalic

8 septembrie

  • 19.15: Concert Mircea Baniciu şi Alexandra Uşurelu & Band

Accesul spectatorilor se face, în fiecare zi a festivalului, pe baza unei donaţii de minimum 10 lei, bani care vor ajunge la cazuri sociale care au nevoie de noi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!