6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Group Concif, firma lui Răuţoiu senior, n-a avut concurenţă la licitaţia pentru asfaltarea a nouă drumuri din Voineşti. SRL-ul a concurat şi pentru şapte străzi din Bughea de Sus

Luna trecută, autorităţile locale de la Lereşti au anunţat câştigătorul unui contract pentru asfaltarea a nouă străzi şi uliţe din comună: Group Concif, din Bădeni-Stoeneşti, firma omului de afaceri Sorinel Răuţoiu, implicată în toate lucrările importante ale Câmpulungului. Şi pentru administraţia din Lereşti, familia Răuţoiu este un partener statornic, ca, de altfel, pentru primăriile Stoeneşti, Cetăţeni, Bughea de Sus şi de Jos, Valea Mare Pravăţ şi nu numai. Căci Răuţoiu senior şi junior n-au concurenţă când vine vorba de drumuri şi poduri în Muscel. Lucrarea de la Lereşti a fost câştigată fără emoţii de una dintre firmele acestei familii de constructori, întrucât, în afară de SRL-ul din Bădeni, nu s-a mai înscris nimeni altcineva la licitaţie. Ca valoare a lucrărilor, precizăm că investiţia în drumuri de la Lereşti este comparabilă cu Bulevardul „Pardon” (varianta scurtă). În schimb, alt contract cu acelaşi obiect, reparaţii stradale, scos la licitaţie în această primăvară-vară, la Bughea de Sus, de peste 17 milioane de lei, a reprezentat o miză mai tentantă pentru executantul muscelean.

  • Niciun alt constructor, în afara omului de afaceri din Bădeni-Stoeneşti, n-a fost atras de contractul de peste 7 milioane de lei  

Era previzibil rezultatul anunţat pe 11 iulie 2023, întrucât, în afara firmei din Bădeni, n-a mai accesat nimeni procedura pe care autorităţile lereştene au demarat-o pe 3 martie 2023. Primarul Marian Toader continuă programul de asfaltări anuale, lista pe 2023 conţinând următoarele căi de acces rămase nemodernizate: DC18 – 1.562 metri, strada Roman – 627,50 metri, uliţa Pitulan – 80 metri, strada Bisericii – 277 metri, strada Valea Foii – 319 metri, strada Valea Foii-laterală – 162,50 metri, uliţa Toderoiu – 216 metri, uliţa Băjenaru – 96,50 metri, uliţa Redea – 285 metri.

Reparaţia se va desfăşura pe o lungime totală de 3.625,50 metri. Contractul pentru „Modernizarea drumurilor de interes local în comuna Lereşti, judeţul Argeş” „are în vedere execuţia lucrărilor de modernizare a drumurilor, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie. Prin asfaltarea drumurilor se asigură o mai bună desfăşurare a traficului rutier în zonă, atât în ceea ce priveşte accesul populaţiei, cât şi al echipajelor de intervenţie în caz de forţă majoră (Salvare, Pompieri, Poliţie).”, este o parte a argumentaţiei autorităţilor locale de a pune la punct infrastructura rutieră a localităţii.

Lucrarea a fost scoasă la licitaţie cu preţul de 7.026.365,23 lei, cu condiţia preţului cel mai mic pentru câştigarea contractului. Numai că autoritatea contractantă nu a avut din ce alege, nefiind depusă decât o ofertă până la termenul limită de înscriere acordat constructorilor de drumuri, 20 martie 2023. Group Concif SRL, reprezentată de Sorinel Răuţoiu, a depus oferta în sumă de 6.981.603,74 lei, la o diferenţă de 44.761,49 lei de preţul de pornire a licitaţiei.

Pe 10 iulie 2023, autorităţile de la Lereşti au încheiat contractul de execuţie cu acest constructor care a mai asfaltat în comuna învecinată Câmpulungului. Pe 21 iulie 2023, Primăria Lereşti a contractat şi dirigenţia de şantier, pe care o va asigura I.I. Ududec Vasile Întreprindere Individuală, la preţul de 101.150 lei.

Investiţia de la Lereşti este finanţată prin Programul Naţional „Anghel Saligny”.

  • La Bughea de Sus, Sorinel Răuţoiu luptă pentru un contract de peste 17 milioane de lei  

În această perioadă regăsim firma Group Concif înscrisă şi la o licitaţie de la Bughea de Sus, tot pentru drumuri. Primarul Nicolae Tarbă a iniţiat procedura de achiziţie pe 9 mai 2023, după colegul de la Lereşti, plănuind să asfalteze o lungime de 8.078 metri. Fiind vorba despre o distanţă de reabilitat mult mai mare, şi valoarea estimată a contractului este mult mai atractivă: 17.266.759,18 lei.

„Modernizarea de drumuri comunale şi drumuri de interes local în comuna Bughea de Sus”, titulatura investiţiei susţinute din fonduri nerambursabile, include: strada Trufăşeşti – 665 metri; strada Valea Siliştii – 917 metri; strada Cândea – 556 metri; Fundătura Creţu – 389 metri; strada Râului – 1.678 metri; strada Izvoarelor – 1.505 metri; strada Poligonului – 2.368 metri.

Nicolae Tarbă a impus condiţia celui mai bun raport calitate – preţ, pe care trebuie s-o îndeplinească oferta, pentru a fi declarată câştigătoare.

Până la data limită de înscriere, 26 mai 2023, şi-au manifestat intenţia de a executa lucrarea de la Bughea de Sus doi ofertanţi. Eurocogen Filiala Aninoasa (reprezentant Andrea Chirulli), din satul Dumbrava, comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa, în calitate de ofertant unic, s-a înscris în cadrul procedurii împreună cu terţul Andrea Chirulli, din aceeaşi localitate. Al doilea concurent este asocierea formată din Group Concif SRL şi Ratelen Construct SRL. Firmele soţilor Răuţoiu, Sorinel şi Elena, prima din Bădeni-Stoeneşti, a doua din Cetăţeni, au avut, aşadar, concurenţă dâmboviţeană la licitaţia de la Bughea de Sus.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!