15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Scuarul intersecţiei semaforizate de lângă Turn a fost reabilitat

Vineri, au început lucrările de reabilitare a intersecţiei semaforizate de la Turn. Mai exact, scuarul de pe partea dreaptă, de lângă pod, a fost desfiinţat, intenţia fiind de a amenaja unul nou, cu bordură cauciucată de culoare galben-negru, asemenea altor intersecţii reabilitate recent, precum cea de la “Dinicu Golescu”.

Astăzi, 21 august 2023, muncitorii de la ADP au turnat stratul de asfalt în interiorul noului scuar amenajat în intersecţie, finalizând astfel reabilitarea acestei porţiuni. În contextul deciziei de a schimba scuarul existent, inginerul Bogdan Badea, responsabil de supravegherea execuţiei, a relatat că: „Schimbăm bordura din beton cu bordură cauciucată, iar în locul scuarului punem asfalt. Va fi acelaşi amplasament, care va fi înconjurat de bordura cauciucată, asemenea intersecţiei de la “Dinicu”.”, a afirmat inginerul. Această schimbare are ca scop nu doar să aducă o estetică mai modernă şi uniformă intersecţiei, dar şi să ofere o soluţie mai durabilă în faţa solicitărilor rutiere.

Una dintre problemele evidenţiate a fost deteriorarea scuarului intersecţiei, în urma unui incident cu un camion, în urmă cu mai bine de o jumătate de an. Scuarul a fost lăsat, de atunci, în această stare, deoarece a existat necesitatea unei abordări mai ample, adaptată la noile cerinţe de durabilitate. „Scuarul nu a mai fost reabilitat, pentru că a fost rupt din cauza camioanelor. Bordura care se va pune va fi mai rigidă.”, a menţionat inginerul Bogdan Badea, subliniind că aceasta va rezista în faţa traficului greu.

R.A.Ş.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!