Stilul sfidător de lucru al lui Răuţoiu, ca patron al firmei care a câştigat, în februarie 2019, pe când primar era Liviu Ţâroiu, lucrarea de amenajare a Bulevardului „Pardon”, se probează din nou pe teren. V-aţi convins în speţa argilei că de cuvântul Elenei Lasconi nu mai poate acest afacerist învăţat, pesemne, ca primarii să stea în faţa lui cum zicea fostul edil al Câmpulungului (ştia el de ce). Vă amintim vorba de duh a lui Liviu Ţâroiu care, în faţa camerelor tv, se declara nemulţumit de „patinajul” printre clauzele contractuale ale colaboratorilor săi, despre care spunea aşa: mai bine stai capră în faţa lor decât să te judeci cu ei pentru întârzieri şi maniera mediocră de execuţie a lucrărilor. De ce această atitudine umilă în faţa constructorilor a ditamai primarul? Pentru că-ţi blochezi singur o lucrare, posibil nefinalizată, cât ţine procesul, pe care sunt şanse să-l şi pierzi. Aceasta era justificarea declarată – şi nu era departe de adevăr -, însă, cu siguranţă, erau şi alte dedesubturi ale statului în poziţia indicată de fostul primar, pe care nu le dezvoltăm acum.
- Câteva săptămâni, molozul a blocat – şi blochează încă – trotuarul unei străzi cu trafic ca la balamuc
Ieri, „s-a încins tărâţa” în cei dependenţi de dialogul online pe tema unei grămezi de moloz, pe care muncitorii lui George Răuţoiu, aceiaşi care înşiră argilă de capul lor prin cele mai pretenţioase şantiere ale Câmpulungului, au trântit-o, într-o batjocură incalificabilă, pe trotuarul străzii Mihai Eminescu, legătura dintre Negru Vodă şi Constantin Brâncoveanu, pe lângă Biserica Catolică. Postarea a fost făcută de pe un cont fals. Însă, de data aceasta, contul fals avea dreptate. Mare dreptate! De două săptămâni, mormanul de moloz, care forţează pietonii să coboare de pe trotuar şi să ocolească pe o străduţă, pe care cu greu se strecoară maşinile, blochează calea de trecere a unor oameni care nu înţeleg bătaia de joc la adresa lor.
Cine îşi bate joc de ei? Un executant care a extins frontul de lucru pe o zonă situată în afara şantierului, transformând-o într-o groapă de gunoi. De ce se comportă aşa? Pentru că Primăria stă smirnă în faţa lor, ca să nu piardă serviciile preţiosului partener, la mâna căruia sunt şi cele cinci parcuri şi şase intersecţii şi scuaruri din „Piaţa Neacşu”. Apropo, era vorba că „Piaţa Neacşu” o execută până la sfârşitul acestui an şi el n-a dus la capăt nici zona Rotunda! Şi mai are cinci!
Dezinteresul lui Răuţoiu şi al angajaţilor lui faţă de comunitatea din ai cărei bani sunt susţinute lucrările prestate de firmele sale se traduce şi prin această dovadă, probabil, minoră pentru afacerist. Care nu se interesează ca oamenii lui să nu amplifice mai mult decât este cazul disconfortul inerent unui şantier. În cazul de faţă, nu trebuia să existe disconfort deloc, căci resturile cu pricina n-aveau ce să caute, nici măcar o secundă, pe calea de acces destinată pietonilor, repetăm, în afara zonei propriu-zise de lucru.
- Şeful de şantier ar fi trebuit să ridice molozul imediat cum l-a sunat Elena Lasconi. Dar, chipurile, îl ia mâine
Asta e, s-a întâmplat, căci unde sunt nepăsare faţă de oameni şi interes doar pentru câştig, se întâmplă astfel de anomalii. Din păcate, netaxate de autoritatea locală. Redactorii noştri i-au povestit, în această dimineaţă, primăriţei Elena Lasconi situaţia trotuarului blocat cu gunoiul lui Răuţoiu, iar aceasta a dat imediat telefoanele de rigoare, pentru a rezolva o banalitate, până la urmă, de care se puteau ocupa oamenii din subordinea sa. De aceea are Primăria viceprimar care, în teorie, este om de teren, are şef de ADP, tot om de teren şi el. Ei puteau purta un dialog fie cu constructorul, care stă la doi paşi de bulevard şi se fâţâie toată ziua pe lângă şantier, fie direct cu şeful de şantier.
L-a contactat pe acesta din urmă primăriţa Elena Lasconi, iar responsabilul de supravegherea echipei de lucru s-a angajat că ridică molozul mâine dimineaţă. De ce nu imediat? De ce nu în cursul zilei de astăzi? Pentru că ştie că n-are ce să-i facă nimeni. Şeful de şantier este cel care s-a manifestat zeflemitor faţă de consilierul local Dorin Mirea, în momentul în care acesta i-a atras atenţia în chestiunea argilei, cu care, de data aceasta, nu i-a mai mers lui Răuţoiu, ca pe strada Ion Ţicăloiu.